Sport

Volei: Clujencele au făcut spectacol în primul meci din returul campionatului

Fetele antrenate de antrenorul Dănuț Ciontoș și-au revenit după pauza de iarnă și au făcut, pe teren propriu, un joc de zile mari în fața rivalelor de la CS Dinamo Romprest București, asta deși au pierdut meciul net cu scorul de 0-3 (23-25, 16-25, 21-25).

Cuplu de arbitri format Gigi Dumitru și Răzvan Lupuțan au fost, sâmbătă, de câteva ori ținta criticilor și a huiduielilor din partea celor câteva zeci de spectatori prezenți în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca la meci dintre Universitatea Cluj și CS Dinamo București, asta după ce de mai multe ori au luat decizii pe care apoi le-au anulat. Raluca Bucur, voleibalista echipei Universitatea Cluj, a fost penalizată cu un cartonaș galben în urma criticilor primite de arbitri din partea publicului.

Chiar și așa, voleibalistele antrenate de Dănuț Ciontoș au reușit un meci mult mai bun fața de turul campionatului, arătând în teren că își doresc o victorie, acestea conducând de două ori, în primul și al treilea set, timp de mai multe minute pe tabela de marcaj.


Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Dănuț Ciontoș, consideră că lipsa jucătoarelor care sunt accidentate, dar și faptul că au jucat în fața unei echipe din primele cinci, și-a spus cuvântul, asta chiar dacă fetele au jucat mult mai bine. „Deși am pierdut cu 3-0 sunt destul de optimist pentru următorul meci de la Lugoș fiindcă a fost un meci bun ținând cont că am jucat în compania echipei Dinamo care e o echipă cu tradiție în voleiul românesc dar lipsa unor jucătoare de bază care nu au putut să evolueze astăzi, lipsa experienței la unele fete care doar începând din campionatul acesta au jucat și-a spus cuvântul”, a declarat Dănuț Ciontoș după meci.

Ciontoș nu a vrut să comentez deciziile arbitrilor dar a spus că i se pare „dubios” faptul că mare majoritate a mingilor s-au întors adversarilor. „Nu vreau să comentez arbitrajul, probabil așa au văzut și asta a fost decizia lor, deși parcă toate mingile care au fost mai dubioase s-au întors la adversarul din după-amiaza aceasta”, a spus antrenorul.


El speră ca spre sfârșitul campionatului fetele să reușească să ajungă la un „vârf de formă” asta pentru a spera să revină în Play-Out. „A fost un meci mult mai bun, suntem la început de drum, fetele sunt mai proaspete deocamdată, problema va fi spre mijlocul campionatului și spre sfârșitul campionatului când din nou această problemă de efectiv își va spune cuvântul. Eu nu pot să rotesc fetele, chiar dacă nu se simte bine, chiar dacă nu este în formă, chiar dacă au dureri unele dintre ele trebuie să joace pentru că nu am efectiv pe cine să bag în teren și din cauza aceasta unele dintre ele clachează pentru că suntem oameni, nu suntem roboți. Eu sper totuși, chiar dacă vom avea unele meciuri mai nereușite, să ne concentrăm spre finalul campionatului și să avem acolo vârful de formă pentru că acolo ne interesează. Trebuie să recunoaștem șansele noastre vor fi în Play-Out, să scăpăm de Play-Out nu mai văd cum, este foarte greu, dar noi încercăm”, a declarat antrenorul echipei de volei feminin, Universitatea Cluj.

După acest meci echipa de volei feminin a Clujului rămâne pe ultimul loc în clasamentul Diviziei A1, cu 6 puncte, fiind codașa clasamentului.


Următorul meci pe care îl vor disputa fetele conduse de Dănuț Ciontoș va avea loc sâmbătă, 24 ianuarie, în deplasare la Lugoj, echipă care în acest moment se situează pe locul 9 în campionat.

abonare newsletter