Sport

Simona Halep va petrece revelionul în China

Jucătoarea Simona Halep, numărul 3 WTA, a declarat la plecarea în China că îşi doreşte ca noul an să fie „la fel ca 2014 sau chiar mai bun”.

Românca va participa în perioada 4-10 ianuarie, la Shenzhen, la primul turneu din noul an. Ea spune că s-a simțit bine alături de familie dar că este gata să reînceapă turneele. „M-am simţit bine acasă, am fost şi la Constanţa câteva zile cu familia, dar acum trebuie să închei vacanţa şi să încep noul sezon. M-am pregătit din greu, m-am antrenat în fiecare zi. Mă simt pregătită, sunt gata să încep turneele. Sper să fie un an la fel ca 2014 sau chiar mai bun”, a declarat jucătoarea la Aeroportul Henri Coandă.

Halep, desemnată cap de serie numărul 1 la Shenzhen Open, speră să se acomodeze cât mai repede în China. „În China nu este uşor niciodată să joci. Dar cred că va fi un turneu bun, pentru că sigur va fi o organizare foarte bună. Sper să mă acomodez repede şi să joc bine. Suntem multe la turneu, iar asta e plăcut, pentru că atunci când sunt mai mulţi români te simţi ca acasă”, a precizat Simona Halep.


La Shenzhen Open, turneu dotat cu premii în valoare de 500.000 de dolari, vor participa cinci jucătoare române: Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu, Alexandra Dulgheru şi Sorana Cîrstea.

Cum a fost 2014 pentru Halep

Votată în unanimitate drept cea mai bună sportivă a României în 2014, Simona Halep a devenit emblema țării până la finele anului. Potrivit dolce-sport, ea a început anul 2014 cu aşteptări mari - să închidă gura criticilor care spuneau că rezultatele de până atunci nu erau relevante de vreme ce nu veniserăîn turneele importante. Prima încercare a fost la Australian Open. Fără antrenor după despărţirea de Adrian Marcu, Halep a aprins imaginaţia tuturor după ce a jucat primul sfert de finală din carieră la un Mare Şlem.


La finalul lunii ianuarie și-a îndeplinit marele vis - a devenit a treia româncă după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea care intră între primele 10 jucătoare ale lumii. În plus, a mai dat o lovitură - a început colaborarea cu un nume mare din lumea antrenorilor: Wim Fissete, cel cu care s-a pregătit Kim Clijsters. A urmat, în sfârşit, şi primul mare trofeu - la Doha, turneu din seria Premier Five, unde a câştigat finala cu Kerber. Halep şi-a continuat ascensiunea în clasamentul WTA: a devenit cel mai bine clasată româncă din istorie când a urcat pe locul 5-lea.

Simona Halep 2014
Titluri: Doha şi Bucureşti
Finale: Roland Garros, Turneul Campioanelor, Madrid
Semifinale: Wimbledon şi Indian Wells
Sferturi la Australian Open

Ultimele Stiri
abonare newsletter