Sport

Halep a învins-o pe Radwanska și va juca finala cu Serena Williams

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a învins-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cu 2-0 (6-2, 6-2.)

Astăzi, în semifinalele competiției dotate cu premii totale de 6,5 milioane dolari, românca Simona Halep, numărul patru mondial, a învins-o pe Radwanska într-o oră și opt minute, iar în finală o va înfrunta din nou pe americanca Serena Williams, liderul mondial, care a trecut de daneza Carolina Wozniacki, în cealaltă semifinală, cu scorul de 2-1 (2-6, 6-3, 7-6).

Halep a declarat la finalul meciului de astăzi că este bucuroasă de rezultat și că se așteaptă ca Serena Williams să fie mai concentrată decât în meciul precedent. „Sunt foarte bucuroasă să fiu în finală. Mă simt incredibil. Mâine e o zi nouă, un meci nou. Sunt pregătita pentru orice. Știu că Serena va fi mai concentrată, dar eu o să mă bucur de jocul meu”, a spus Simona Halep după semifinala cu Radwanska.


Simona Halep a reușit cea mai mare performanță din cariera sa și e prima româncă în finala Turneului Campioanelor, după ce Irina Spîrlea a jucat semifinale în 1997 și 1998. Halep este a treia româncă prezentă la Finalele WTA, după Virgina Ruzici și Irina Spîrlea.

Poloneza a câștigat primul ghem al meciului, după care Simona și-a concretizat serviciul, iar apoi a reușit primul break al partidei (2-1). Halep a ridicat scorul la 3-1, după care a s-a impus și pe serviciul adversarei, mărind diferența la 4-1. Românca a reușit să își concretizeze serviciul din nou și scorul a devenit 5-1. Radwanska și-a mai adjudecat un ghem, dar Halep a închis setul cu 6-2, în 34 de minute.


Halep a început excelent setul secund, cu un break, iar poloneza a făcut din ce în ce mai greu față jocului prestat de constănțeanca de 23 de ani. Halep s-a desprins la 2-0. Simona a dominat în continuare jocul și-a forțat adversara să greșească, reușind un nou break (3-0). Halep a avut apoi trei mingi de 4-0, dar Radwanska a reușit să întoarcă scorul și să realizeze primul său break (3-1). Simona a reacționat imediat și a făcut diferența după un nou break (4-1). Românca nu i-a lăsat nicio șansă Agnieszkăi și a câștigat următorul ghem la zero, pentru 5-1. Halep a avut din replică pentru fiecare execuție a polonezei, care a rămas în joc după ce și-a mai trecut în cont un ghem (5-2).

Radwanska a câștigat primele trei confruntări directe cu Halep, în 2011, cu 6-1 6-2, în turul al treilea la Australian Open, în 2012, în finala de la Bruxelles, cu 7-5 6-0, și în 2013 în optimi la Auckland, cu 6-3, 6-1. Halep și le-a adjudecat pe următoarele două, în 2013, la Roma, cu 6-7 (7), 6-1, 6-2, în turul secund, și anul acesta în semifinale la Doha, cu 7-5, 6-2. Poloneza s-a impus în cea din urmă întâlnire, în semifinale, la Indian Wells, cu 6-3, 6-4.


Simona Halep, care le-a învins în grupă la Singapore pe Eugenie Bouchard (6-2, 6-3) și pe Serena (6-0, 6-2), pierzând la Ana Ivanovic, cu 6-7 (7), 6-3, 3-6, și-a asigurat un cec de 971.000 dolari și 890 puncte WTA. Williams a prins semifinalele doar pentru că Halep a câștigat un set în fața sârboaicei Ivanovic.

Halep a câștigat anul acesta turneele de la Doha (hard) și București (zgură) și a disputat finale la Madrid și Roland Garros (ambele pe zgură), în timp ce la Wimbledon (iarbă) s-a oprit în semifinale. Anul trecut, Halep s-a impus în Turneul Campioanelor ''B'' de la Sofia.


Cu Serena Williams, Halep a pierdut primele trei confruntări, înainte de a se impune la Singapore: americanca a învins în 2011 în turul secund la Wimbledon, cu 3-6, 6-2, 6-1, și anul trecut la Roma, cu 6-3, 6-0 în semifinale, și la Cincinnati, cu 6-0, 6-4 în sferturi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter