Sport

Clujenii se tem de meciul cu vicecampioana CSM Oradea - VIDEO

Vicecampioana României la baschet masculin, CSM Oradea, va fi oaspetele echipei clujene, U-Banca Transilvania, în ultimul meci din etapa a 3-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Vizita echipei din Oradea de duminică, de la ora 19:00, dă fiori echipei antrenate de Dorin Pintea, care speră să facă totuși un meci bun și să oprească tranziția ofensivă din jocul oradenilor.

Antrenorul echipei clujene de baschet, Dorin Pintea a declarat în cadrul unei conferințe de presă că se așteaptă la un meci foarte greu duminică pe teren propriu în fața vicecampioanei României, CSM Oradea, și îndeamnă clujenii să vină la meciuri pentru a susține echipa. „Ne așteaptă un meci foarte greu duminică, împotriva echipei din Oradea. De fapt, începând de duminică ne așteaptă o perioadă cu meciuri foarte grele și care vor fi decise probabil în ultimele minute de joc, meciuri cu echipe importante, atât în campionat, cât și în cupele europene. Din acest moment, orice minge și orice punct vor conta foarte mult. În campionat vom întâlni doar echipe de prima mână, vom avea mare nevoie de suportul fanilor începând cu meciul de duminică”, a declarat Dorin Pintea.


Despre CSM Oradea, Dorin Pintea spune că este o echipă foarte bună care are o viteză de joc foarte bună și o tranziție ofensivă extraordinară. „Oradea este vicecampioana României, este o echipă foarte bună, matură, au un nucleu de jucători menținut de anul trecut și practică un joc în viteză foarte bun. Au o tranziție ofensivă extraordinară și jucători care pot practica această tranziție”, spune antrenorul echipei clujene de baschet.

Lucrul de care se teme antrenorul principal al echipei U-BT este tranziția ofensivă a echipei dar și faptul că mai mulți jucători de la echipa clujeană sunt accidentați pare a fi un minus în calculele antrenorului. „După părerea mea, primul punct în jocul nostru este să oprim tranziția lor ofensivă. Au adus acum un conducător de joc foarte bun, care și-a pus amprenta pe jocul lor. Noi avem în continuare aceleași probleme medicale - Southall este în continuare accidentat, Medvedj joacă cu dureri la picior iar Barnette este nerefăcut încă”, a declarat Dorin Pintea.


Despre proaspăta achiziție a echipei, Curtis Millage, Pintea spune că este pregătit din punct de vedere fizic dar că încă nu îl va folosi la meciurile din ligă. „Noul jucător, Millage a fost legitimat și, în funcție de cum se va descurca în următoarele două zile, îl vom folosi sau nu. Este pregătit din punct de vedere fizic, însă a avut unele probleme medicale în ultimele zile”, a spus antrenorul U-BT.

Jucătorul echipei U-BT, Andrei Mandache a declarat în cadrul conferinței de presă de astăzi că se așteaptă la un meci greu dar speră să câștige meciul de duminică, mai ales că joacă pe teren propriu. „Ne așteaptă un meci foarte greu, urmează să jucăm împotriva vicecampioanei, care, în ciuda problemelor de efectiv pe care le au în momentul de față, cu siguranță va veni aici cu gândul la victorie, vor veni să facă un meci bun și chiar să ne surprindă. Din acest punct de vedere, pot să spun că sigur suntem pregătiți, avem mare nevoie de această victorie, în primul rând pentru că jucăm acasă, în al doilea rând pentru moralul nostru și nu în ultimul rând pentru fani”, a declarat jucătorul echipei clujene.


Meciul de baschet masculin dintre echipele U-Bantra Transilvania și CSM Oradea va avea loc duminică, 19 octombrie, ora 19, în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter