Sport

VIDEO Férébory Doré: „Trebuie să demonstrez la antrenamente că merit să fiu titular”

Nou venitul atacant Férébory Doré este impresionat de unitatea grupului la echipă și își dorește mai întâi de toate să demonstreze că merită să fie titular, pentru ca mai apoi să devină goalghetter la CFR Cluj.

Într-un interviu acordat reporterilor sportivi el vorbește despre cum a fost adus la echipa CFR, despre experiența de la clubul din Bulgaria, dar și despre cum a fost la Petrolul Ploiești.

Reporter: Férébory, cei de la CFR te-au dorit foarte mult, mai ales antrenorul Miriuţă. Ce te-a convins să semnezi până la urmă?


Ferebory Dore: Am vorbit cu mangerul general despre posibilitatea de a veni la Cluj. Apoi am discutat şi cu antrenorul Miriuţă, care m-a contactat. Mi-am dat seama că este o bună oportunitate pentru mine, CFR Cluj este un club de top în România, care a jucat şi în cupele europene.

R: Lumea te credea dispărut după experienţa nefastă de la Plovdiv. Ce s-a întâmplat mai exact în Bulgaria?


F.B.: Ce s-a întâmplat la Plodviv? Au fost ceva probleme la club şi totul s-a terminat prost pentru mine. Au fost nevoiţi să renunţe la câţiva jucători. Practic, s-a recurs la o plafonare salarială, iar eu m-am numărat printre jucătorii care au părăsit echipa. Nu este adevărat că nu aş fi vrut să revin la Plovdiv. Am fost plecat la naţională, unde am evoluat în două meciuri, apoi am rezolvat câteva probleme în Franţa.

R: Cum crezi că se va descurca CFR în acest sezon?


F:.B.: Am văzut pe viu ultimul meci cu Astra şi am realizat că există un grup unit aici, iar stafful tehnic îşi face treaba. Este o bună şansă pentru mine, toată lumea m-a primit foarte bine. Sper să nu îi dezamăgesc pe fani şi să fac un sezon bun la Cluj. Sper ca echipa să rămână concentrată după victoria cu Astra.

R: Ai mai avut alte oferte din România?


F.B: Nu, din România nu m-a căutat altcineva. Au fost anumite interese din Turcia şi Franţa, dar nu s-au concretizat. Am decis să revin în Liga 1. Am înţeles că s-a discutat despre Dinamo, însă nu am vorbit cu nimeni de acolo. Repet, doar CFR m-a dorit în ţară.

R: Care este obiectivul tău personal în România?


F.B.: La Petrolul am jucat doar 3 luni. Deja am pierdut 7 etape la CFR Cluj din cauza transferului întârziat, dar sper să înscriu cât mai multe goluri. Mult mai multe decât la Petrolul. Nu sunt eu cel care face echipa, trebuie să demonstrez la antrenamente că merit să fiu titular. E drept, am jucat la echipa naţională unde am făcut o treabă bună. Sunt pregătit să dau totul şi la echipa de club.

R: Fanii lui CFR Cluj te compară cu fostul atacant, ivorianul Lacina Traore. Aveţi cam aceeaşi statură şi stil...

F.B.: Nu îl cunosc personal, dar mi s-au povestit lucrurile frumoase pe care le-a făcut la Cluj. Mă bucur că suporterii sunt bucuroşi să mă vadă în echipă.

Atacantul Férébory Doré, în vârstă de 25 de ani, are 156 de meciuri jucate și 27 de goluri marcate. Dore, cotat la 1 milion de euro, căpitan al Naționalei Statului Congo, a mai jucat în România în 2013 pentru Petrolul (21 meciuri și 6 goluri) după care a semnat cu vicecampioana Bulgariei, Botev Plodviv (17 meciuri și 7 goluri). Înainte a jucat pentru Angers în Franța.

Ultimele Stiri
abonare newsletter