Sport

Ascensiunea Simonei Halep este apreciată de președintele WTA

Ascensiunea jucătoarei românce de tenis, Simona Halep, este apreciată de președintele executiv al Women's Tennis Association (WTA), care spune că a devenit o jucătoare de elită.

Preşedintele executiv al WTA, Stacey Allaster, a catalogat drept incredibilă ascensiunea Simonei Halep în ultimii doi, sportiva română fiind, în opinia sa, o jucătoare de tenis de elită, informează site-ul oficial al WTA, potrivit agerpres. „Ascensiunea Simonei Halep în ultimii doi ani a fost incredibilă. Ea a devenit una dintre jucătoarele de tenis de elită. Sezonul asiatic este o etapă interesantă pe „Drumul spre Singapore” şi imaginea despre cine va concura la ultimul nivel al tenisului feminin devine tot mai clară”, a declarat preşedintele WTA, Stacey Allaster.

Simona Halep, care a urcat în ultimele 16 luni de pe locul 64 pe locul 2 WTA, a obţinut calificarea, în premieră, la Turneul Campioanelor de la Singapore, ea fiind a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.


Câştigătoare în 2014 la Doha şi Bucureşti, finalistă la Madrid şi Roland Garros, semifinalistă la Wimbledon şi Indian Wells, Halep se va afla printre cele mai bune opt jucătoare din acest sezon care vor evolua, în luna octombrie, la Singapore. „Întotdeauna a fost un vis al meu să joc în Finala WTA. Am avut un mare succes în acest an şi abia aştept să evoluez împotriva celor mai bune jucătoare din lume, la Singapore”, a declarat Halep.

Sportiva din Constanţa, în vârstă de 22 de ani, este a treia jucătoare care îşi asigură biletele pentru această competiţie, după americanca Serena Williams, locul 1 WTA, şi după rusoaica Maria Şarapova, locul 4 WTA.


BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, se va disputa, începând din 20 octombrie, la Singapore. Competiţia reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se vor întrece pentru premii de peste şase milioane de dolari.

Etichete: wta simona halep
Ultimele Stiri
abonare newsletter