Sport

Mircea Lucescu: „De mult nu am mai văzut suporterii unei echipe să cânte 90 de minute”

Antrenorul echipei Șahtior Donețk a declarat că au fost două meciuri de antrenament foarte bune pentru jucătorii lui, aceștia pregătindu-se pentru meciurile din Champions League.

Mircea Lucescu a declarat în conferința de presă de după meciul amical cu Universitatea Cluj, de pe Cluj Arena, că a fost un meci foarte bun și că era foarte important pentru el să aibă aceste meciuri de antrenament. „A fost un meci de antrenament. Eu am avut această preocupare de a controla jocul pentru că jucăm două meciuri în deplasare, unul la Cernomoreț Odesa și al doilea la Athletic Bilbao în Champions League, de aceea pentru mine era foarte important controlul jocului, evitarea presingului, eliminarea jucătorului în timpul presingului după care accelerări foarte rapide în atac. Un antrenament util atât pentru noi cât și prentu Universitatea”, a declarat Lucescu.

Antrenorul Șahtiorului a fost foarte surprins de galeria Universității, acesta declarând că de mult nu a mai văzut suporterii să cânte 90 de minute. „A fost impresionantă galeria. De mult nu am mai văzut pe un teren de fotbal suporterii unei echipe să cânte 90 de minute. Este impresionant. M-aș fi așteptat totuși la mai multă lume pe stadion.”


Făcând comparație între cele două meciuri amicale de la Cluj, Mircea Lucescu a declarat că meciul cu CFR a fost mai dificil și mai agresiv. „Mai dificil a fost meciul cu CFR Cluj mai ales că a fost seara și au jucat mult mai agresiv”, a spus Lucescu.

El spune că dacă nu putea juca meciurile din Champions League în Ucraina s-ar fi gândit să joace în România, poate chiar în Cluj, dar că acum se gândește la oricare altă localitate pentru că aici nu sunt prea mulți spectatori. „Dacă UEFA nu ne-ar fi permis să jucăm în Ucraina meciurile din Champions League mă îndreptam spre România. Am primis și o invitație de la Cluj. Acum, văzând ce participare a fost la meciul de astăzi aș prefera un alt oraș, pentru că nu se poate să joci cu atât de puțini suporteri pe stadion”, a declarat Mircea Lucescu.


Timp de trei zile echipa ucrainiană, Șahtior Donețk s-a aflat la Cluj-Napoca unde a disputat două meciuri amicale de pregătire, primul pe terenul CFR unde a remizat cu scorul de 3-3, și al doilea pe Cluj Arena unde „șepcile roșii” au pierdut cu scorul de 0-2.

Ultimele Stiri
abonare newsletter