Sport

Eduard Grosu a câștigat Turul ciclist al Clujului

Turul ciclist al Clujului - Trofeul Ardealul 2014 s-a încheiat sâmbătă, cu victoria clară a rutierului român Eduard Grosu, care și-a sărbătorit cum nu se putea mai nimerit cei 22 de ani, împliniți chiar joi, în preziua startului în competiție, impunându-se în toate cele 3 etape disputate - fond și contratimp individual, vineri, circuit, în sistem criterium, sâmbătă.

În clasamentul general individual, neo-profesionistul de la formația continentală Vini Fantini Nippo De Rosa a fost urmat la 5'49" de Zsolt Hajdu (Master Ski Bike Tg. Mureș), locul 3 fiind ocupat în cele din urmă de Emanuel Tomuță (Voința Cluj-Napoca), la 6'39".

La juniori, primul loc la final a revenit lui Emil Dima (Torpedo Zărnești), urmat de coechipierii lui Cătălin Cristea, la 1'29", și, respectiv, Sergiu Ghețe, la 2'09". La paracycling a participat și tânărul craiovean Theodor Matican, care a dus la bun sfârșit primele două etape ale cursei.


Sâmbătă, în ultima zi a Turului, Eduard Grosu a trecut primul linia de sosire la circuit, detașat, cu 51 secunde, de Zsolt Hajdu, urmat, în același timp, de Emanuel Tomuță, iar la juniori a câștigat Cătălin Cristea. Circuitul, disputat în Piața Unirii din Cluj-Napoca a constituit un veritabil spectacol, disputându-se sub formă de criterium, cu adițiune de puncte, realizate prin sprinturi la fiecare 5 ture.

Ultimele Stiri
abonare newsletter