Sport

Au renăscut din propria cenușă

„U” Cluj a produs surpriza începutului de sezon după ce a eliminat Petrolul în optimile Cupei Ligii.

Universitatea Cluj a demarat în trombă în noul sezon competițional. Formația pregătită de Mihai Teja s-a calificat în sferturile Cupei Ligii, competiție pe care și-a propus să o câștige. Victima ardelenilor a fost Petrolul, una dintre pretendentele la titlu în acest an. „Studenții” au etalat un joc spectaculos, alert, plăcut ochiului, surprinzător însă dacă ne gândim la evoluția „alb-negrilor” în partidele de verificare. Din cele 9 jocuri amicale, „U” a reușit să câștige doar 4.

„Avem gânduri mărețe”

Victoria în fața lupilor „galbeni” le-a dat aripi universitarilor. Clujenii și-au propus obiective mult mai îndrăznețe față de sezonul trecut, când s-au bătut la evitarea retrogradării. „E o victorie importantă pentru noi, în fața unui adversar foarte bun din România. Trebuie să-i felicit pe băieți pentru determinare, pentru modul cum au jucat. Sunt bucuros că am pornit cu un succes. Asta vreau de la jucătorii mei: determinare, atitudine și caracter. Sunt mulțumit de băieți. Am avut o lună de cantonament și se vede munca depusă. Dacă nu fentezi fotbalul, rezultatele nu au cum să nu apară. «U» Cluj își dorește performanță în acest sezon, are gânduri mărețe. Să vedem dacă vom putea realiza acest lucru”, a declarat Mihai Teja la Look TV.


Kovacs, viitorul star în alb-negru

Eroul „alb-negrilor” a fost Lorant Kovacs, cel care a punctat decisiv spre finalul primei reprize. Mijlocașul a fost descoperit de Mihai Georgescu, cel care i-a lansat în fotbalul mare și pe Costel Gâlcă (antrenor Steaua), Răzvan Raț (PAOK), Alexandru Maxim (Stuttgart), Vlad Chiricheș (Tottenham), Mihai Răduț (Steaua) sau Andreas Calcan („U” Cluj).

„Sunt fericit că am reușit să câștigăm și să marchez. Sper să nu mă opresc aici și să mai înscriu goluri. Cel mai tare mă bucur însă că am trecut de Petrolul, o echipă foarte bună, cu jucători de clasă. Pentru suporteri nu contează cine marchează, important e să câștige echipa. La fel și pentru mine. Conducerea ne-a spus că obiectivul este clasarea între primele 8 formații, iar noi vom face totul pentru a-l îndeplini. Orice jucător își dorește să joace în cupele europene. Sunt fotbaliști de mare valoare acolo. Noi o luăm pas cu pas. Mai avem mult de muncă”, a precizat Kovacs la Look TV. „Kovacs a demonstrat și anul trecut că este un fotbalist foarte bun. Mă bazez pe el. A crescut foarte mult, iar ușor, ușor are tot mai multă personalitate în joc și asta este foarte bine pentru viitorul lui”, l-a lăudat Teja pe tânărul mijlocaș.


„Universitatea Cluj va fi surpriza campionatului. Sunt convins de asta. Au o echipă frumoasă și un antrenor foarte bun, dornic să facă performanță”, Helmuth Duckadam, președintele de onoare al Stelei

Ultimele Stiri
abonare newsletter