Sport

Final de vis pentru Halep. Românca a ratat finala de la Wimbledon

Simona Halep a fost eliminată în semifinale la Wimbledon. Tenismana română a pierdut în fața canadiencei Eugenie Bouchard, scor 6-7, 2-6.

Simona Halep a ratat șansa de a se califica în ultimul act al turneului de la Wimbledon și de a urca pe locul secund în clasamentul WTA. Constănțeanca a rezistat doar un set în fața lui Eugenie Bouchard. Românca a pierdut primul set în tie-break, iar în setul al doilea, pe fondul unor probleme medicale la glezna stângă, a cedat cu 2-6. „Sunt foarte fericită că am învins. Vreau să câștig trofeul, am muncit mult pentru a ajunge până aici", a declarat Bouchard la finalul jocului, care a ținut o oră și 34 de minute.

Cea mai bună tenismană română

Simona Halep este prima jucătoare din România care se califică în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981. Pentru accederea în penultimul act al turneului londonez, Halep va primi 780 puncte WTA și un cec de 440.000 lire sterline.


În finală, Bouchard va da piept cu Petra Kvitova (Cehia), care a trecut de compatrioata sa Lucie Safarova, scor 7-6, 6-1. Kvitova reușește astfel după 3 ani să dispute din nou finala la Wimbledon, pe care în 2011 a câștigat-o.

abonare newsletter