Sport

New CFR a făcut spectacol cu ASA Târgu Mureș

CFR Cluj s-a impus cu 4-0 în fața nou-promovatei ASA Târgu Mureș, în primul amical al verii.

Formația din Gruia a început cu dreptul perioada de pregătire. „Vișiniii" au câștigat fără drept de apel în fața nou-promovatei ASA Târgu Mureș, echipă la care evoluează și foști doi feroviari: Laszlo Sepsi și Claudiu Voiculeț. Clujenii s-au impus cu 4-0, la capătul unui meci pe care l-au controlat aproape în totalitate.

Jakolis și Larie, titulari

Miriuță a început partida cu un prim 11 în care s-au regăsit și doi dintre jucătorii aduși în această vară, Antonio Jakolis și Ionuț Larie. Primul a  avut un debut perfect în tricoul vișiniu, după ce și-a trecut numele pe lista marcatorilor, în repriza secundă. Ogbu (din penalty), Negruț și Tade au punctat și ei pentru trupa feroviară.


Mureșan: „Deocamdată, sunt mulțumit"

Evoluția feroviarilor l-a încântat pe Iuliu Mureșan. „A fost un meci bun. Atunci când câștigi este foarte bine. Am învins cu 4-0 și am avut și alte ocazii de gol. Echipa a jucat bine. A fost o primă repriză în care au jucat doar doi jucători noi, iar ceilalți au fost mai vechi și a existat o oarecare siguranță. Dar și în repriza a doua am jucat bine, după ce au intrat ceilalți nou-sosiți. Drept dovadă am mai marcat de două ori. Deocamdată, sunt mulțumit, suntem pe o linie bună", a declarat președintele clubului din Gruia, care a anunțat și care e obiectivul echipei în sezonul următor. „Obiectivul nostru pe termen scurt este să ajungem în Europa League. Nu va fi simplu, dar obiectivul e unul realist, chiar dacă echipa se află în reconstrucţie şi ne-au sosit mulţi jucători în ultimul timp. În Liga I vom avea ca obiectiv clasarea pe un loc care să ne permită şi pe viitor să jucăm în Europa League", a susținut Mureșan.

Cantonament în Ungaria

Luni, 30 iunie, CFR va pleca în Ungaria, unde va susţine 3 partide de pregătire. Echipa clujeană va juca în compania formațiilor Puskas Akademia FC (2 iulie) și Gyor (4 iulie), al treilea adversar nefiind încă stabilit. După revenirea în țară, ardelenii vor disputa un amical cu Gaz Metan Mediaș (10 iulie, ora 18.00).


Cu ASA Târgu Mureș, CFR a început în următoarea formulă: Amadio - Susic, Larie, Rada, Camora - Muniru, Monroy - Deac, Negruţ, Costea - Ogbu. În repriza secundă, Miriuță a mizat pe Vâtcă - Jaime, Joao Paulo, Ene, Lopes - Muniru, Veres - Jakolis, Negruț, Păun - Tade.

abonare newsletter