Sport

Au aruncat prosopul! „U" Mobitelco a ratat bronzul în favoarea Mureșului

U” BT Mobitelco și-a luat adio de la medaliile de bronz după ce a pierdut și al doilea meci cu BC Mureș Târgu Mureș, scor 59-84 (13-29, 17-21, 20-18, 9-16). Formația clujeană a încheiat sezonul pe locul patru în clasament.

Final trist de sezon pentru „U” BT Mobitelco. După ce au ratat la mustață calificarea în ultimul act al Ligii Naționale de baschet masculin, „studenții” s-au văzut deposedați și de medaliile de bronz. Clujenii au cedat cu 0-2 în finala mică împotriva Mureșului și au terminat astfel campionatul în afara podiumului.

Făcuți șah-mat

Învinși în primul meci, universitarii aveau nevoie de o victorie în această seară pentru a împinge seria în meciul decisiv. Mureșenii au fost însă o nucă prea greu de spart. Elevii lui Srecko Sekulovic au arătat o mare poftă de joc încă din primul sfert, pe care l-au câștigat într-o manieră categorică. „Tigrii” au profitat de o echipă blazată a Clujului și și-au adjudecat sfertul la 16 puncte diferență (13-29).


BC Mureș a controlat ostilitățile pe teren și în sfertul secund. Cu o apărare exactă și mai inspirați sub panou, jucătorii echipei oaspete au plecat la vestiare cu un avans de 20 de puncte (30-50), spre dezamăgirea fanilor clujeni.

Mureșul, o pălărie mult prea mare

Muștruluiți la cabine de Dorin Pintea, „alb-negrii” au început mai motivați repriza secundă. Universitarii s-au apropiat la 13 lungimi (41-54) în minutul 26, Josh Sparks fiind cel care a dat semnalul de trezire cu două aruncări de trei puncte. Jelenic le-a tăiat însă elanul „studenților” tot cu două aruncări consecutive de la distanță. Mureșenii și-au continuat evoluția foarte bună și în ultimul sfert, astfel că victoria nu avea cum să le scape.


Tudor Giurgiu a făcut angajarea

Angajarea la meciul din această seară a fost făcută de către Tudor Giurgiu, un cunoscut producător și regizor de filme de scurt și lung metraj. Clujeanul este inițiatorul și președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care se desfăoară în aceste zile la Cluj-Napoca. Filmografia sa cuprinde 9 filme în postura de producător și ca regizor, dintre care amintim „Legături bolnăvicioase” (2006), „Despre oameni si melci” (2009), „Katalin Varga” (2009), „Undeva în Palilula” (2012). În perioada 2005-2007 a fost președintele Societății Române de Televiziune. Prodigioasa sa carieră în film a fost recompensată în 2007 cu Premiul Publicului în cadrul galei Premiilor Gopo, pentru cel mai mare succes de box office în 2006, cu filmul „Legături bolnăvicioase”.

Marcatori:

„U” BT Mobitelco: Sparks 14p, Hargrove 11p, Baciu 8p, Silvășan 7p, Lalovic 6p, Cuic 6p, Medvedj 5p și Kuburovic 2p


BC Mureș: Martinic 20p, Mladenovic 16p, Brown 13p, Peciukas 12p, Ivanovic 11p, Jelenic 7p și Jucan 5p

Ultimele Stiri
abonare newsletter