Sport

La 90 de minute de fericire! „U" Cluj se poate salva matematic de la retrogradare dacă învinge Brașovul!

Universitatea Cluj se poate salva matematic de la retrogradare dacă învinge mâine pe FC Brașov, una dintre contracandidatele la menținerea în primul eșalon.

Înaintea jocului direct, „șepcile roșii” se clasează pe locul 9, cu 39 de puncte, iar „stegarii” se situează pe poziția a 15-a, la trei lungimi de clujeni.

Universitatea Cluj se află la 90 de minute de salvarea de la retrogradare. Formația antrenată de Mihai Teja poate sta liniștită în ultima etapă dacă obține cele trei puncte în confruntarea de mâine, pe terenul Brașovului. Sarcina „studenților” va fi însă una extrem de dificilă. Aflați pe loc retrogradabil, „stegarii” nu au altă variantă decât victoria vineri seara. În caz contrar, misiunea lor de a se menține în Liga I va deveni aproape imposibilă.


 „Ne-au rămas două meciuri și sperăm să luăm punctele necesare pentru a ne îndeplini obiectivul. E o luptă acerbă în subsolul clasamentului, de aceea jocul cu Brașov e o nouă finală pentru noi. Întâlnim o echipă foarte bună, cu jucători experimentați, care au jucat la nivel înalt, cum e Surdu sau Andrei Cristea. Își joacă ultima șansă de a rămâne în Liga I, dar noi suntem concentrați și vrem să luăm cele trei puncte. Cu un succes vineri, ne salvăm matematic de la retrogradare”, a transmis Mihai Teja.

4 suspendați și 3 accidentați

„U” Cluj nu va miza la Brașov pe 5 jucători importanți: Andreas Calcan, Ionuț Târnăcop, Octavian Abrudan, Rareș Takacs (toți suspendați) și Maximilian Nicu (accidentat). De asemenea, Florent Sauvadet și Ronald Gercaliu sunt incerți. „Suntem un grup foarte unit. Sper ca cei care vor intra pe teren să arate că nu degeaba evoluează pentru Universitatea”, a punctat Teja, care speră să celebreze victoria și rămânerea în Liga I alături de fani. „Sunt convins că suporterii vor veni în număr foarte mare la Brașov. Au făcut o atmosferă superbă și la meciul cu Corona. Avem o galerie minunată. Sper ca pe viitor să ne ridicăm și noi la pretențiile lor. Împreună suntem o familie frumoasă”, a susținut tehnicianul.


„Fotbalul nu trebuie să se joace pe la comisii"

„Șepcile roșii” și-au recuperat punctul pierdut la „masa verde’ în disputa cu Chiajna. Comisia de Disciplină a dat dreptate clubului clujean în cazul Marius Mădălin Martac. Totuși, cei de la Concordia pot ataca decizia la Comisia de Recurs, instanță care însă a judecat cazul înainte ca acesta să ajungă pe masa Comisiei de Disciplină! Dacă nu vor câștiga „procesul”, universitarii se vor adresa Tribunalului Sportiv de la Lausanne.

„Fotbalul ar trebui să se joace pe teren, nu pe la comisii. Clasamentul trebuie să se realizeze în funcție de rezultatele obținute pe gazon. Nu ar trebui să mai existe astfel de probleme. Comisiile din România ar trebui să aibă mai multă responsabilitate, să ia decizii definitive astfel încât echipele să nu fie nevoite să apeleze la TAS”, a răbufnit Teja.


S-au îndrăgostit de handbal

„Studenții” s-au relaxat la handbal înaintea meciului decisiv cu FC Brașov. Universitarii au asistat miercuri la partida dintre „U” Jolidon și HC Zalău, din cadrul turneului pentru locurile 4-6. Confruntarea a fost câștigată de clujence cu 26-23 (14-12). Fotbaliștii lui Mihai Teja au fost prezenți și la partida pe care handbalistele au pierdut-o în fața Coronei Brașov, scor 28-29.

abonare newsletter