Sport

Adio, Europa! Dinamo intră în insolvență! CFR poate profita de suferința „câinilor"

Dinamo a depus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă. În aceste condiții, „câinii” și-au luat adio de la cupele europene, deoarece UEFA nu acordă licență echipelor aflate în insolvență.

Dosarul a fost înregistrat cu numărul 16020/3/2014 în numele societăţii FC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal din Liga I. Tribunalul Bucureşti nu a acordat încă un termen pentru acest dosar.

Instanţa va analiza cererea lui Dinamo şi, în cazul în care o va accepta, va numi un administrator judiciar. Acesta din urmă va întocmi tabelul preliminar de creanţe până la un termen stabilit de Tribunalul Bucureşti.


În aceste condiții, Dinamo nu va mai avea drept de participare în cupele europene. Cea care poate profita de situația „câinilor" e CFR Cluj. Cum FC Vaslui nu a primit licența, feroviarii pot ajunge în Europa și de pe locul 6, pe care îl ocupă acum.

Dinamo este al cincilea club de Liga I care intră în insolvenţă în ultimii doi ani, după Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi.


Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a devenit majoritar la Dinamo, în luna martie 2013, după ce a preluat acţiunile deţinute de Nicolae Badea şi pe cele ale lui Dragoş Săvulescu. Negoiţă a devenit acţionar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu, după retragerea lui Cristian Borcea. O proporţie de 10 la sută din acţiunile clubului din Ștefan cel Mare se află în portofoliul vechii societăţi care a administrat gruparea "alb-roşie".

Ultimele Stiri
abonare newsletter