Sport

Steaua poate deveni campioană pe Cluj Arena. Teja: „Vom face orice să nu ia titlul la noi acasă!"

Steaua devine matematic campioană dacă învinge mâine pe „U” Cluj. „Șepcile roșii” nici nu vor să audă de o sărbătoare stelistă tocmai pe Cluj Arena! „Studenții” vor să pună mâna pe cele trei puncte și pentru a nu-și compromite salvarea de la retrogradare.

Meci de foc pentru Universitatea Cluj. Formația pregătită de Mihai Teja dă piept cu cea mai titrată echipă din Liga I. Steaua se poate încorona campioană tocmai pe Cluj Arena în cazul unei victorii în mâine seară. „Studenții” vor să evite însă sărbătoarea stelistă pentru a nu-și pune fanii în cap. „ Dacă vor câştiga titlul la Cluj? Aşa se întâmplă în viaţă. Trebuie să ia titlul undeva. Şi pentru fanii celor de la Botoşani ar fi fost o dramă. Jucăm pentru noi şi pentru suporteri. Sper ca fanii să umple stadionul și să se termine bine pentru noi. Nu cred că vor fi incidente, trebuie să fie un spectacol pentru că vine o echipă mare la Cluj”, a transmis Mihai Teja, fost jucător și secund al trupei din Ghencea.

La 3 puncte de retrogradare

Confruntarea cu Steaua are și o altă miză pentru clujeni. Universitarii sunt condamnați să scoată un rezultat pozitiv pentru a nu risca retrogradarea echipei. Cu patru etape înainte de final, „șepcile roșii” ocupă locul 12 în clasament, la doar trei lungimi de zona fierbinte a clasamentului. „Întâlnim cea mai puternică echipă din Liga 1, campioana de anul de trecut şi campioana în curs. Va fi un spectacol pentru suporteri. Vreau să luăm puncte mai ales că venim după o înfrângere. Şi în tur a fost un meci greu cu Steaua. E o echipă bună, cu jucători extrem de tehnici, sunt sigur că vor veni cu prima garnitură. Încercăm să jucăm de la egal la egal. Orice punct este benefic pentru Universitatea, încă mai avem emoții în lupta pentru evitarea retrogradării. Ar fi extraordinar să câştigăm, ne dorim asta”, a susținut Teja.


„Nu trebuie să ne fie teamă”

Maximilian Nicu a prefațat și el disputa cu Steaua. „Noi jucăm acasă și nu cred că trebuie să ne fie teamă de Steaua. Suntem destul de buni, am arătat asta până acum și cu alte echipe. Eu cred că avem o formă foarte bună și chiar și cu această înfrângere de la Viitorul nu trebuie să ne fie teamă. Poate și Steaua e puțin relaxată, știu și ei că aproape au câștigat campionatul și poate să fie un avantaj pentru noi. Sunt foarte buni ca echipă, foarte periculoși. Steaua merită să devină campioană, dar nu pe terenul nostru! Dacă vine lumea pentru Steaua, să vină, dar să nu fie dezamăgită”, a declarat Nicu pentru Digi Sport.

O țin în sărbătoare

Steaua celebrează astăzi 28 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni. Pe 7 mai 1986, „militarii” puneau mâna pe trofeul suprem la capătul unei finale dramatice disputate la Sevilla contra celor de la Barcelona. Trupa din Ghencea s-a impus cu 2-0 la loviturile de departajare, după golurile înscrise de Marius Lăcătuș și Gabriel Balint, în timp ce Helmuth Duckadam a parat toate cele patru penalty-uri executate de catalani!


Partida „U” Cluj – Steaua are loc mâine, de la ora 21.30. Cel puțin 12.000 de fani sunt așteptați pe Cluj Arena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter