Sport

Încleștarea Ardealului! CSU Siubiu și „U" Mobitelco se luptă pentru un loc în semifinale

„U” BT Mobitelco își joacă mâine ultima carte de a accede în semifinalele campionatului, în fața rivalei de la CSU Atlassib Sibiu. 2-2 este scorul la general, după ce fiecare echipă și-a câștigat partidele de pe teren propriu.

Război total între „U” BT Mobitelco și CSU Atlassib Sibiu. Cele două rivale și-au ascuțit bine săbiile pentru duelul decisiv de mâine. Miza jocului e una uriașă: accederea în careul de ași ai Ligii Naționale de baschet masculin. Cea care va triumfa în Sala Transilvania va da piept cu campioana Asesoft Ploiești. Trupa pregătită de Vladimir Arnautovic a trecut fără niciun fel de emoții de Energia Rovinari, scor 3-0.

„Luptăm până în ultima secundă”

Confruntarea de miercuri seară se anunță mai încinsă ca oricând. Gruparea de pe Cibin dorește să răzbune eșecul din meciul patru, când a pierdut în prelungiri, la capătul unui joc extrem de tensionat. De cealaltă parte, clujenii au moralul ridicat după ce au reușit să revină de la 0-2 la general. „Știm că ne așteaptă un meci foarte dificil, știm că la Sibiu interesul pentru acest meci este foarte mare, iar bilelele s-au vândut încă de ieri (luni, n.red.). Noi mergem deciși să luptăm până în ultima secundă și să dăm totul pe teren pentru a câștiga disputa cu Sibiu”, a transmis Dorin Pintea, antrenorul „studenților”.


Mizează pe aportul fanilor

Partida are o însemnătate aparte pentru sibieni. CSU visează să ajungă în semifinale după o pauză de 5 ani. Jucătorii echipei de pe Cibin sunt convinși că pot reuși această performanță doar cu ajutorul fanilor. „Dacă ai între 5 și 95 de ani și locuiești în Sibiu sau împrejurimi, miercuri după-masă nu ai voie să lipsești din sala Transilvania. În galben sau negru, îmbrăcat sau dezbrăcat, că mă urăști sau că mă iubești, că după meci mă iei în brațe sau nu mă mai saluți, nimic nu mai contează. Miercuri noi «mâncăm» terenul.....dar voi trebuie să rupeți sala. Vă rog pe toți care iubiți (sau nu) echipa asta, să veniți miercuri la sală”, a fost mesajul războinic al căpitanului Cristi Crăciun.

Biletele s-au vândut ca pâinea caldă

Mesajul a avut ecou în rândul suporterilor. Circa 1.500 de sibieni sunt așteptați mâine la Sala Transilvania pentru a-și susține favoriții. „Le mulțumim sibienilor pentru interesul deosebit și ne declarăm fericiți că oamenii vor veni în număr așa de mare să suțină pe CSU. Avem nevoie de tot sprijinul lor, iar faptul că băieții vor juca în fața unei săli arhipline, nu poate decât să ne bucure”, a subliniat Horațiu Floca, director sportiv la CSU Atlassib Sibiu.


„Trebuie să fim puternici mental”

„Studenții” sunt conștienți că îi așteaptă o atmosferă infernală, dar nu depun armele. „Va fi un meci foarte greu pentru noi, pentru că jucăm pe terenul Siului, echipă care are un public extraordinar. Trebuie să fim pregătiți din punct de vedere mental, să fim puternici și concentrați pe toată durata jocului. Știm ce ne așteaptă acolo, avem șansa noastră și trebuie să profităm de ea”, a susținut căpitanul Mihai Silvășan.

Meciul decisiv dintre CSU Atlassib Sibiu și „U” BT Mobitelco are loc mâine, de la ora 18.30, la Sala Transilvania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter