Sport

Peste 3.000 de alergători participă la Maratonul Internațional Cluj

Sâmbătă se dă startul celei de-a patra ediție a Maratonului Internațional Cluj. La competiție s-au înscris peste 3.000 de alergători din 22 de țări.

Alergători amatori și profesioniști din 22 țări (Ungaria, Spania, Grecia, Slovacia, Cehia, Austria, Irlanda, Canada, Moldova, Germania, Suedia, Franța, Portugalia, Japonia, Tunisia, Italia, Letonia, Camerun, Marea Britanie, Danemarca și Kenia) s-au înscris la una dintre cele 4 curse ale competiției internaționale.

La maratonul AROBS vor concura 249 de participanți, iar la semimaratonul Hervis 646 de alergători. La ștafeta AROBS se vor întrece 93 de echipe, în timp ce la Crosul Banca Transilvania vor participa 1.372 de alergători. De asemenea, zeci de copii vorlua startul la Cursa Copiilor Cora. „Am ajuns la cea de-a patra ediție a unui proiect început în 2012, ce va reuni peste 3000 de participanți din peste 22 de țări. Ne-am dorit să aducem o îmbunătățire la treseu. Am încercat să găsim un traseu echilibrat pentru spectacol și alergători. Traseul e închis în proporție de 95%, și rugăm clujenii să vină la eveniment și să susțină alergătorii, dar le recomandăm să evite cu mașina zonele ce vor fi închise”, a declarat Horațiu Morar, reprezentant Runners Club.


Traseul maratonului începe și se încheie pe stadionul Cluj Arena, dar se întinde în tot centrul orașului Cluj-Napoca după cum urmează: Splaiul Independenței - strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hosu - strada Emil Isac - strada Gheorghe Șincai - strada Napoca - bulevardul Eroilor. Are loc o primă întoarcere prin bulevardul Eroilor - strada Napoca - strada Gheorghe Șincai - strada Emil Isac - strada Cardinal I. Hosu - Splaiul Independenței- strada Barițiu, urmată de încă o întoarcere, prin strada Barițiu a Podul Napoca și strada 1 Decembrie 1918. După o ultimă  întoarcere prin strada 1 Decembrie 1918 - Podul Garibaldi - Splaiul Independenței, cursa se încheie odată cu sosirea la Cluj Arena. Traseul se întinde pe 10,55 km și va fi străbătul de 4 ori de fiecare alergător la maraton.

Surprize muzicale din partea organizatorilor

O noutate pe care Runners Club o pregătește în 2014 este atmosfera de pe traseu. Atât alergătorii, cât și spectatorii vor asista la un spectacol muzical de tip circuit pe măsură ce vor trece pe lângă punctele de hidratare și cele 8 puncte de sonorizare de pe traseu, unde vor cânta: Radu Bor, Patricia Mărginean, Andrei Galis, Iulia Bianca Herescu, Ioana Moldovan, Raluca Bilațiu, Simina Popandron, Lorena Cozneac, Timo B, Florin Hegheduș, Iulia Farcane și multi alții.


Traseul Crosului Banca Transilvania este mai scurt, pornește și se încheie tot pe Cluj Arena, dar se întinde după cum urmează: Cluj Arena - Splaiul Independenței - str. Cardinal I. Hossu - str. G. Barițiu - Splaiul Independenței - Podul Napoca - str. 1 Decembrie 1918 - Podul Garibaldi - Splaiul Independenței - Cluj Arena.

Toți alergătorii sunt așteptați la Cluj Arena, sâmbătă, între orele 11:00 și 19:00 și duminică între 07:30 și 08:30 să își ridice kitul de participare, care nu se vor elibera decat persoanei care participă la concurs, în baza buletinului / pașaportului.


Premiile Maratonului Internațional Cluj:

Maraton (open masculin si feminin)

Locul I  - 3.000 lei


Locul II  - 2.500 lei

Locul III  - 2.000 lei


Locul IV  - 1.000 lei

Locul V  - 500 lei

Semimaraton (open masculin si feminin)

Locul I  - 2.000 lei

Locul II  - 1.500 lei

Locul III  - 1.000 lei

Locul IV  - 500 lei

Locul V - 250 lei

Maraton ștafetă (open masculin - echipe formate din 4 bărbați și open feminin - echipe formate din 4 femei)

Locul I  - 800 lei

Locul II  - 600 lei

Locul III  - 400 lei

* Câștigătorul primului loc la toate categoriile de vârstă (35-44, 45-54, 55-64, +65) va primi voucher de 100 lei de la Compressport, prin care va putea achiziționa produse Legea.

16.450 de lei este valoarea totală a premiilor puse la bătaie de către organizatori

Ultimele Stiri
abonare newsletter