Sport

Iorgulescu sare în ajutorul cluburilor. Șeful LPF vrea criterii de licențiere mai permisive

Gino Iorgulescu a declarat că doreşte criterii mai permisive pentru cluburile din Liga I şi trecerea sistemului de licenţiere de la FRF la LPF, aceste probleme urmând să le discute cu noua conducere a federaţiei.

Șeful LPF a explicat că în ţări precum Anglia, Germania sau Franţa procesul de licenţiere este efectuat de liga profesionistă şi nu de către federaţie. "În discuţia de azi cu FRF şi cu reprezentanţii cluburilor din Liga I pe probleme de licenţiere o să deschidem şi discuţia privind trecerea licenţierii către Liga Profesionistă de Fotbal. Noi avem o statistică şi în ţările cu fotbal dezvoltat, cum sunt Anglia, Germania, Franţa, Portugalia, Elveţia, Austria şi aşa mai departe, ligile profesioniste sunt cele care fac licenţierea. De aceea o să încercăm să luăm această licenţiere şi să o facem noi la LPF", a declarat Iorgulescu.

Oficialul a adăugat că menţinerea actualelor criterii pentru obţinerea licenţei de Liga I poate duce într-un final la desfiinţarea LPF. "Vrem să găsim soluţii pentru a îndulci un pic aceste criterii de licenţiere. Aceste criterii de acum dau înapoi puţin fotbalul românesc şi la un moment dat s-ar putea să ne trezim că nici nu mai avem ligă profesionistă. Pentru că aceste criterii sunt foarte dure pentru o ţară ca a noastră. La multe ligi sau federaţii din Europa, criteriile puse pentru cluburile din Liga I sunt criterii puse numai cluburilor care evoluează în cupele europene. De aceea vrem să găsim şi noi o astfel de soluţie în colaborare cu FRF", a menţionat Iorgulescu.


În ultimii ani, mai multe cluburi, printre care Rapid sau Gloria Bistriţa, nu au îndeplinit criteriile obligatorii pentru obţinerea licenţiei, lucru care a dus la retrogradarea acestora în Liga a II-a la masa verde. Pierderea licenţei a provocat de asemenea o serie de procese la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi modificarea componenţei Ligii I după începutul competiţiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter