Sport

Florina Chintoan va îmbrăca tricoul României după 2 ani

Echipa națională de handbal feminin a României va susține două partide amicale contra selecționatei Germaniei. Jocurile de verificare sunt programate în 28 și 29 martie și se vor desfășura în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare.

Gheorghe Tadici a convocat 16 jucătoare din campionatul intern. Printre acestea se numără și Florina Chintoan (foto). Pivotul Universității Jolidon revine astfel la națională după doi ani de pauză.

Clujeanca a fost una dintre cele mai bune handbaliste a trupei pregătite de Horațiu Pașca în acest sezon. Jucătoarea de 28 de ani se află pe locul opt în clasamentul golgheterelor Ligii Naționale de handbal feminin, cu 98 de goluri. Topul este condus de Daniela Băbeanu de la HCM Roman, cu 120 de reușite. În acest clasament figurează și Mihaela Ani-Senocico. Clujeanca se situează pe poziția a patra, cu 114 goluri marcate în actuala ediție.


Lotul convocat:

Portari: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Denisa Dedu (Corona Braşov), Gabriela Dobre (Dunărea Brăila)

Extreme: Ada Nechita, Valentina Ardean Elisei (ambele de la HCM Baia Mare), Laura Chiper, Camelia Hotea (ambele de la Corona Braşov)


Pivoți: Florina Chintoan („U” Jolidon), Oana Manea (CSM Bucureşti), Georgiana Ciuciulete (HC Zalău)

Linia de 9 metri: Aurelia Brădeanu, Cristina Zamfir (ambele de la Corona Braşov), Luciana Marin, Eliza Buceschi (ambele HCM Baia Mare), Janina Luca (HCM Râmnicu Vâlcea) și Gabriela Perianu (Dunărea Brăila).

Ultimele Stiri
abonare newsletter