Sport

Cei 8 condamnați în Dosarul Transferurilor, obligați să plătească 6 milioane de lei către părțile civile

Curtea de Apel București a decis ca cei 8 condamnați în Dosarul Transferurilor să plătească 6 milioane de lei părților civile din dosar. De asemenea, acestora li s-au confiscat și alte sume importante de bani.

"Obligă, în solidar, pe inculpaţii Borcea Cristian şi Becali Ioan la plata către partea civilă Liceul cu program sportiv Banatul Timişoara a sumei de 265.000 USD, în echivalent în lei la cursul de schimb al BNR de la data efectuării plăţii, la care se adaugă dobânda legală de referinţă a BNR calculată de la data rămânerii definitive a hotărârii", se arată în minuta deciziei de marţi.

De asemenea, CAB îl obligă pe Gheorghe Copos la plata către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a sumei de 63.908 lei şi a obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi), calculate în conformitate cu legislaţia fiscală, de la data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data achitării integrale a debitului principal, pentru transferul fotbalistului Cristian Dulca.


Cristian Borcea şi Ioan Becali au fost obligaţi la plata în solidar către partea civilă ANAF a sumei de 609.444 lei şi a obligaţiilor fiscale accesorii, calculate în conformitate cu legislaţia fiscală, de la data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data achitării integrale a debitului principal pentru transferul fotbalistului Cosmin Contra.

"Obligă inculpatul Becali Ioan la plata către partea civilă Statul Român - ANAF a sumei de 844.603 lei şi a obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi) calculate în conformitate cu legislaţia fiscală, de la data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data achitării integrale a debitului principal (transferul fotbalistului Ionel Ganea)", a mai decis CAB.


Instanţa i-a mai obligat, în solidar, pe Jean Pădureanu, Ioan Becali, Victor Becali şi Gheorghe Popescu la plata către ANAF a sumei de 328.440 lei şi a obligaţiilor fiscale accesorii, de la data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data achitării integrale a debitului principal, pentru transferul fotbalistului Lucian Sânmărtean.

De asemenea, George Copos, Ioan Becali şi Gheorghe Popescu au fost obligaţi la plata în solidar către ANAF a sumei de 2.296.097 lei şi a obligaţiilor fiscale accesorii, calculate în conformitate cu legislaţia fiscală, pentru transferul fotbalistului Florin Bratu.


"Obligă, în solidar, pe Cristian Borcea, Ioan Becali şi Gheorghe Neţoiu la plata către ANAF a sumei de 405.992 lei şi a obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi), calculate în conformitate cu legislaţia fiscală, de la data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data achitării integrale a debitului principal pentru transferul fotbalistului Dan Alexa", se arată în minuta deciziei CAB.

Aceasta a mai decis obligarea, în solidar, a lui Cristian Borcea şi Ioan Becali la plata către ANAF a sumei de 164.780 lei şi a obligaţiilor fiscale accesorii, calculate în conformitate cu legislaţia fiscală, de la data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data achitării integrale a debitului principal pentru transferul fotbalistului Adrian Mihalcea.


"În baza art. 25 alin. 5 din Codul de procedură penală, lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă A.S. Tractorul Braşov, în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Gheorghe Copos, Ioan Becali şi Gheorghe Popescu. Ia act că părţile vătămate Clubul CFR 1907 Cluj, Federaţia Română de Fotbal, FC Rapid Bucureşti SA, Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, SC Dinamo 1948 SA, AS Gloria 1922 Bistriţa şi FC Oţelul Galaţi SA nu s-au constituit părţi civile în procesul penal", se mai arată în decizie, conform Agerpres.

abonare newsletter