Sport

Bătaie pentru șefia FRF! S-a înscris al cincilea candidat!

Fostul jucător al echipelor Dinamo şi Rapid, Octavian Popescu, în vârstă de 75 de ani, și-a anunţat, luni, candidatura la alegerile pentru şefia FRF, devenind al cincilea pretendent la această funcţie.

Octavian Popescu îşi va lansa candidatura, vineri, la Breaza. "Prin prezența vă fac cunoscut că la data de 14 februarie 2014 voi lansa la apă ca pe un crucişător candidatura mea pentru postul de preşedinte al FRF, ce va avea loc la Breaza", a precizat Popescu, potrivit Mediafax.

Popescu şi-a mai depus candidatura şi la alegerile, din anul 2005, însă aceasta i-a fost respinsă ulterior pe motiv că propunerea venită din partea clubului din Breaza a fost retrasă.


În 2009, Popescu şi-a anunţat din nou candidatura, însă ulterior şi-a retras-o. Acum, el susţine că a fost împiedicat de actualul preşedinte al FC Dinamo, Constantin Anghelache. "Trebuie să menţionez că m-am hotărât să candidez încă din 2010, atunci când înscă se mai putea remedia ceva în fotbalul românesc, dar atunci după ce brezenii m-au împuternicit să candidez, securistul Constantin Anghelache mi-a retras împuternicirea", a completat Popescu.

Octavian Popescu a jucat în perioada 1965-1970 pentru echipele Dinamo, Ştiinţa Cluj, Rapid, ulterior evoluând pentru Jiul Petroşani şi Mersin (Turcia). Ca tehnician, Popescu a activat la Dunărea Giurgiu şi diferite echipe de juniori şi tineret, inclusiv reprezentativa de tineret a României. El este primul român care a absolvit şcoala de antrenori de la Koln (Germania).


La alegerile pentru preşedinţia FRF, programate în 5 martie, şi-au mai anunţat candidatura până acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu. Totodată, numele altor oameni de fotbal, printre care Adrian Porumboiu şi Gheorghe Chivorchian, au fost vehiculate că se vor afla pe lista candidaţilor la funcţia de preşedinte al FRF. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijună pe Gheorghe Popescu la alegeri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter