Sport

Miriuță vrea să facă din CFR o „mașinărie germană”

Un bun cunoscător al fotbalului german, Vasile Miriuță încearcă să implementeze și la CFR stilul de joc nemțesc. „La CFR se pretează un fotbal bazat pe angajament, atletic, tactic”, susține Miriuță.

CFR s-a întors azi din cantonamentul din Antalya. Formația din Gruia a petrecut mai mult de o jumătate de zi pe drum. Feroviarii au plecat la ora 1.00 cu autocarul spre Istanbul, de unde au luat avionul spre Cluj, cu escală la București. Călătoria cu avionul nu a fost tocmai plăcută. Din cauza vremii, zborul din Turcia a avut turbulențe. „Vișiniii” au aterizat la Cluj în jurul orei 14.00, după mai bine de 13 ore petrecute pe drum. „Nu am dormit deloc după meciul avut cu Ried. Cu toții suntem obosiți după 12 zile de cantonament”, a declarat Mario Camora.

Clujenii nu vor avea însă mult timp de odihnă. Ardelenii vor pleca în 2 februarie în cel de-al doilea stagiu de pregătire, din Marbella (Spania), unde au programate patru amicale. Feroviarii vor întâlni pe Rubin Kazan (5 februarie), Dnepr (8 februarie), Lyubimets (11 februarie) și Dinamo Kiev (15 februarie).


Cantonament bazat pe pregătire fizică

Vasile Miriuță a scos untul din feroviari în cantonamentul din Antalya. Tehnicianul a insistat mai mult pe pregătirea fizică, cu trei antrenamente pe zi. „Vișiniii” au disputat doar un joc de verificare în cele 12 zile petrecute în Turcia. Clujenii au încheiat la egalitate, scor 1-1, cu austriecii de la SV Ried. „A fost greu, ca orice perioadă de pregătire. Ne bucurăm că a trecut cu bine această primă parte. Pentru noi urmează cantonamentul din Spania, unde vom avea mai multe jocuri amicale”, a afirmat fundașul Ionuț Rada.

„Trebuie să alerge mai mult"

CFR ocupă doar locul 7 în Liga I, dar Miriuță vrea cu orice preț să-i readucă pe feroviari în lupta pentru cupele europene. Antrenorul băimărean e conștient că doar prin multă muncă și disciplină, elevii săi pot să-și atingă obiectivul. „Băieții s-au pregătit foarte bine. Au răspuns exact cerințelor. A fost un cantonament reușit. Dacă s-au pus mușchii pe ei? Ce mușchi? Eu vreau să fie cât mai supli băieții. Trebuie să alerge! Mușchiuloşii să stea la sală, jucătorii trebuie să alerge! Dacă nu alergi, n-ai nicio șansă să ajungi departe. Pentru mine cel mai important lucru este să formez un grup unit, pentru că individual fiecare în parte are valoare”, a transmis Miriuță.


Se inspiră din fotbalul german

Un bun cunoscător al fotbalului german, Vasile Miriuță încearcă să implementeze și la CFR stilul de joc nemțesc. „Sincer să fiu, mi-ar plăcea să implementez stilul german la CFR, pentru că fotbalul de astăzi nu mai este cel de acum câțiva ani, când se juca cu un conducător de joc. A cam dispărut acest tip de jucător, fotbalul de astăzi se bazează mai mult pe disciplină și tactică, s-a schimbat foarte mult în ultimii 10 ani. La CFR se pretează un fotbal bazat pe angajament, atletic, tactic”, a susținut Miriuță, care e decis să meargă și pe mâna tinerilor. „Este foarte important să le dai șansă tinerilor să joace, altfel, ei nu au cum să demonstreze că au valoare. Negruț și Păun au jucat foarte bine cu Ried. Dacă o să fie serioși și o să facă ce le spun, pot să devină jucători de bază”, a punctat tehnicianul.

Velayos merge la Târgu Mureș

CFR va renunța la serviciile lui Javier Velayos. Spaniolul va fi cedat, sub formă de împrumut până în vară, la ASA Târgu Mureș, echipă care țintește promovarea în primul eșalon. Fundașul dreapta îi va avea coechipieri pe Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeț și Ioan Hora, toți împrumutați de trupa din Gruia la gruparea mureșeană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter