Sport

Game, set, meci! România a zdrobit Belgia la CE

Naționala de futsal a României a debutat cu dreptul la Campionatului European, grație victoriei cu scorul de 6-1 în fața echipei gazdă, Belgia. Golurile României au fost marcate de Răducu (‘4), Fl. Matei (’15, ’40), Lupu (’23), Şotârcă (’33) şi portarul Iancu (’36), în timp ce pentru belgieni a înscris Rahou (’24).

Cu un joc defensiv excelent și contraatacuri tăioase, selecționata pregătită de Nelu Stancea a controlat tactic meciul și a condus în permanență pe tabela de marcaj, obținând cea mai clară victorie a sa la un turneu final. În urma acestui succes, tricolorii au făcut un pas mare spre calificarea în sferturile de finală.

Victorie fără emoție

România a înscris doar două goluri în prima repriză, prin Emil Răducu (‘4) și Florin Matei (‘15). Tricolorii au rezolvat însă ecuația învingătoarei în actul secund, când au reușit să puncteze de patru ori și cu ajutorul lui Salhi, care și-a băgat mingea în proprie poartă. Românii și-au trecut în cont și două bare, prin Mimi Stoica și Florin Matei. Golul de onoare al belgienilor a revenit în dreptul lui Rahou (‘24)„A fost un meci greu, dar este bine că am câştigat. Este foarte important să câştigi primul meci, mai ales când joci contra gazdelor. Primul meci este mereu cel mai greu. Poate că experienţa noastră şi-a spus cuvântul, dar ştiam că şi ei au jucători foarte buni. Atmosfera a fost foarte bună, am avut suporteri, dar ei au avut mai mulţi şi a fost mai greu pentru noi, dar e bine că am învins. Este foarte important să fii primul care marchează, apoi totul merge mai uşor”, a precizat Răducu.


Laude de la belgieni

Antrenorul Belgiei, Alain Dopchie, a afirmat că echipa României a fost foarte bine organizată, însă a apreciat că rezultatul este prea dur. „6-1 este un scor prea dur şi nu reflectă realitatea din teren. Totuşi, România a fost foarte bine organizată şi nouă ne-a fost greu să marcăm”, a subliniat Dopchie.

Următorul meci al României e programat mâine, de la ora 19.30, împotriva Ucrainei.


Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter