Sport

Tempesta şi Pulpea iau startul în Raliul Monte Carlo

<p><img src="images/stories/01_ianuarie/19_ziua/raliu.jpg" border="0" alt="raliu tempesta" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipajul Napoca Rally Academy format din Marco Tempestini şi Dorin Pulpea vor lua în această dimineaţă startul la cea de-a 79-a ediţie a celebrului Rally Automobile Monte-Carlo, prima etapă din 2011 a Intercontinental Rally Challenge.</p> <p>Această ediţie este una aniversară, întrucît se împlinesc 100 de ani de la primul raliu monegasc. Astăzi sînt programate patru probe speciale, însumînd 128.37 km de asfalt, din fericire uscat. „Mîine avem trei probe distincte: două lungi, Le Moulinon şi Burzet, pe care le vom parcurge o singură dată şi una mai scurtă, St.Bonnet, pe care vom trece de două ori. Condiţiile sînt foarte bune acum, probele sînt aproape în totalitate uscate. Toată lumea se aşteaptă însă ca mîine seară un front atmosferic cu temperaturi scăzute şi ninsori să ajungă deasupra zonei, aşa încît condiţiile se vor schimba dramatic pentru probele de joi dimineaţa“, a declarat ieri Tempesta.</p>

Cei doi reprezentanţi ai României şi ai Clujului au beneficiat ieri de o zi de relaxare, care a venit după un program infernal de recunoaşteri: „A fost foarte obositor, în special în primele două zile, cînd am petrecut în maşină 25-26 de ore în total şi am străbătut 1.500 – 1.600 km în munţi“, a mai spus pilotul de la NRA.

Tempesta şi Dorin Pulpea au sosit la Monte Carlo direct din Italia, unde au organizat o sesiune de teste pe zăpadă cu Peugeot-ul 207 S2000 cu care vor concura următoarele trei zile. Cele patru probe speciale de astăzi vor fi transmise în direct de Eurosport 2, începînd cu ora 10.

Ultimele Stiri
abonare newsletter