Sport

„Studentele" au pierdut la mustață pe terenul lui HCM Roman

Elevele lui Horațiu Pașca au cedat la un gol diferență pe terenul lui HCM Roman, scor 22-23 (10-15).

„U” Jolidon a pierdut trei puncte vitale în lupta pentru accederea în play-off. Formația clujeană a fost răpusă surprinzător de HCM Roman, echipă care suferise un eșec usturător, pe teren propriu, contra Craiovei (22-25).

Elevele lui Horațiu Pașca au avut o primă repriză modestă, în care au reușit să înscrie doar zece goluri. Gazdele au profitat de indolența universitarelor și au plecat la vestiare cu un avans liniștitor, de cinci goluri. Muștruluite de antrenor, clujencele au ieșit mai motivate de la cabine. „Alb-negrele” au aruncat în aer finalul de meci, după ce s-au apropiat la două lungimi, 21-23, de gazde. Ardelencele au mai punctat o dată, însă era prea târziu.


Au coborât pe 5

În urma acestui succes, HCM Roman a trecut în clasament peste „U” Jolidon, care ocupă abia poziția a cincea. „Știam că ne așteaptă un meci dificil. Am început bine partida, dar pe urmă am comis mai multe erori, care au fost speculate de echipa gazdă. Am încercat să recuperăm diferența de cinci goluri în repriza secundă, ne-am apropiat la un gol, însă nu am reușit să câștigăm. Să nu uităm însă că echipa se află într-un proces de reconstrucție, iar HCM Roman se numără printre favoritele la ocuparea unui loc pe podium la finalul campionatului. Fetele erau concentrate, au vrut să învingă, însă nu ne-a ieșit ce ne-am propus”, a declarat Cosmin Sălăjan pentru Monitorul de Cluj.

Duel cu HC Zalău

Pentru „U” urmează un nou test de foc, contra Zalăului, partidă programată miercuri, la Sala Sporturilor „Horia Demian”, de la ora 17.30. „Este un meci foarte greu, între două formații care se cunosc foarte bine. Întotdeauna între «U» Jolidon și HC Zalău au fost meciuri încrâncenate, ne așteptăm să fie și acum. Sperăm însă ca la finalul jocului să ne impunem noi”, a afirmat directorul sportiv al clujencelor.

abonare newsletter