Sport

Felix Păun, primul antrenor al lui BUTE: Eu l-aş sfătui SĂ SE RETRAGĂ

Felix Păun, primul antrenor al lui Lucian Bute, a declarat, duminică dimineaţă, la Pechea, că şi-ar sfătui fostul elev să se retragă din activitate, după meciul pierdut la puncte cu Jean Pascal.

"Acum chiar îi acuz pe antrenori, stafful canadian, pentru că acum am văzut că acum Lucian a fost bine pregătit, ar fi avut multe disponibilităţi să facă un meci mare, însă din păcate n-a schimbat nimic, decât în ultima repriză, când a fost prea târziu. Cred că principalul vinovat este stafful canadian, putea să-l monteze mai mult în acest meci, putea să-i schimbe tactica, să-l obişnuiască să folosească şi combinaţii, a lovit mult prea izolat şi i-a permis lui Pascal să-şi foloseacă calităţile fizice. Eu l-aş sfătui să se retragă. N-ar fi retragre ruşinoasă, pentru că n-a pierdut într-un mod ruşinos, a pierdut oarecum la limită, însă depinde cum se va simţi el, ce va discuta cu stafful lui", a declarat Păun, potrivit Mediafax.

Tatăl lui Lucian, Ştefan, a afirmat că fiul său a avut probleme la mâna stângă: "Luci a avut probleme la mâna stângă Nu a activat deloc cu ea, a activat ultima repriză. Dacă se băga cu stanga mai din timp avea mai mare succes, dar nu a putut din cauza operaţiei. Din partea mea, aş zice să zice, până aici am mers, dar el decide".


"Dacă aş fi fost lângă ring, aş fi sărit acolo să-l ajut, cu siguranţă, iar dacă eram în ring, vă daţi seama, la un aşa nivel, la totul sau nimic, la distrugere totală. Acum, capul sus, asta-i viaţa, cine-i mai bun câştigă, asta nu înseamnă că mâine ne oprim, nu mai boxăm. Vladimir Klitschko a pierdut chiar patru meciuri şi acum e campion mondial, ăsta-i sportul!", a spus la rândul său campionul la categoria grea Cristian Ciocan.

Pugilistul Lucian Bute a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, duminică dimineaţă, la Centre Bell din Montreal.


Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie, după ce pugilistul român a fost operat.

abonare newsletter