Sport

Medicii despre starea lui Schumacher: „Dacă se trezește, nu va mai fi același"

Vești teribile despre Michael Schumacher. Un specialist în afecţiuni ale creierului de la University College London a declarat că fostul pilot de Formula 1 „nu va mai fi acelaşi pe care îl ştim, în cazul în care se va trezi”.

„Dacă Michael Schumacher se trezeşte, nu va mai fi acelaşi. Recuperarea poate fi una de succes numai dacă pacientul se adaptează la noua sa viaţă. Pacienţii trebuie să fie capabili să facă faţă limitărilor impuse de faptul că viaţa lor s-a schimbat”, a declarat Richard Greenwood pentru ziarul londonez The Times.

Michael Schumacher se află în comă indusă de pe data de 29 decembrie 2013, când a avut loc accidentul de schi într-o staţiune din Franţa. „Pacienţii pot fi ţinuţi în această stare 3-4 săptămâni. Durata comei artificiale nu indică prognoze şi nu poate oferi indicii privind desfăşurarea ulterioară a stării de sănătate. Cu toate astea, este un indiciu că Michael Schumacher a suferit o traumă puternică, iar presiunea intracraniană este încă foarte ridicată. Până când presiunea nu este sub control, doctorii vor decide să-l menţină în comă”, a explicta Peter Vajkoczy, șeful departamentului de neurochirurgie al spitalului „Charite” din Berlin.


Medicul Dirk Repkewitz, şef al secţiei de neuroanestezie din cadrul spitalului Günzburg, a explicat, în schimb, cum sunt hrăniţi pacienţii aflaţi în comă. „La început se face printr-un cateter, apoi se încearcă introducerea unui tub în stomac. Astfel, sunt evitate infecţiile. Există riscul ca o astfel de procedură să nu aibă succes, pentru că pacientul vomită sau pierde suc gastric”, a precizat Repkewitz.

La începutul lunii ianuarie, profesorul Gereon Fink din Koln, expert neurolog, a declarat că starea de sănătate a lui Michael Schumacher este mai gravă decât s-a crezut iniţial. „În mod normal, medicii încearcă să trezească un pacient din coma indusă cât mai repede posibil, pentru a vedea cât timp poate fi acesta conştient. Dacă însă rănile sunt atât de grave încât i-ar putea dăuna, atunci este ţinut în continuare în comă. În funcţie de zona unde au loc sângerările craniene, Schumacher poate paraliza, poate avea dificultăţi de vorbire sau tulburări de personalitate”, a declarat Fink.

Ultimele Stiri
abonare newsletter