Sport

„Feroviarii“ luptă pentru Europa League

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/07_ziua/09-cfr-rapid-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj şi Rapid, cele două echipe „feroviare“ din Liga 1, se vor întâlni în această seară în Gruia, într-un meci important pentru calificarea în cupele europene.

Elevii lui Alin Minteuan au nevoie de victorie în meciul cu echipa din Giuleşti, pentru a mai păstra şanse reale de calificare în Europa League în sezonul următor.

 


Formaţia din Gruia trece prin cel mai dezamăgitor sezon de la promovarea în Liga 1 din 2004, iar pentru a mai salva ce se mai poate, „alb-vişinii“ clujeni ar trebui să termine măcar pe locul 6, ultimul care duce în ediţia următoare a Europa League.

„Matematic avem şanse de a merge în Europa, dar trebuie să trecem peste acest moment greu care ne apasă de la meci la meci. Nu mă intereseaza situaţia de la Rapid, noi avem aici de rezolvat probleme pentru că trebuie sa ieşim cât mai repede din această sitauţie şi ceea ce se întâmplă la alţii chiar nu ne interesează. Important e ca la noi să se rezolve problema jocului. Presiunea este pe ambele echipe, dar jucând acasă presiunea este mai mare pe noi pentru că trebuie să câştigăm neapărat. Rapidul are un lot valoros, cu jucători buni, s-a văzut la meciul cu Mediaş că cei care au intrat în locul absenţilor i-au suplinit foarte bine“, a declarat Ionuţ Rada, unul dintre jucătorii CFR-ului care au evoluat şi pentru Rapid.


 

Absenţe multe la Rapid


 

Giuleştenii vor juca în Gruia fără aproape jumătate de echipă. Pe lângă Marius Constantin, care a fost exclus din lot de Marius Şumudică, şi Costin Lazăr, exclus de conducere pentru că nu a vrut să semneze prelungirea contractului, vor mai lipsi portarul Mircea Bornescu, eliminat după partida cu Gaz Metan, Vladimir Bozović şi Nicolae Grigore, care au acumulat al şaptelea şi, respectiv, al patrulea avertisment, în această ediţie de campionat.


Cele două echipe s-au întâlnit de 31 de ori în Liga 1. Giuleştenii au câştigat de 14 ori, clujenii de 12, iar cinci întâlniri s-au încheiat la egalitate. În 20 martie 1949, Rapid a învins pe CFR cu 12-2, la Bucureşti, aceasta fiind cea mai clară victorie a giuleştenilor în Liga 1.

CFR Cluj – Rapid se va disputa de la ora 21.30 pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ şi va fi transmis în direct de DigiSport. Arbitrii întâlnirii vor fi: Sebastian Colţescu (central), Ovidiu Artene, Vladimir Urzică (tuşieri) şi Dan Monea (rezervă), iar observatori Nicolae Marodin şi Florin Halagian. În partida tur, Rapid s-a impus cu 2-0.


 

 

abonare newsletter