Sport

Pițurcă: "Jucătorii și-au revenit psihic. Ne vom juca șansa până la capăt"

Victor Piţurcă e optimist în privința șanselor României de a se califica la CM din Brazilia.

Sursa foto: gazetadenavodari.ro Sursa foto: gazetadenavodari.ro

Selecționerul a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că moralul jucătorilor este unul foarte bun, în ciuda eșecului de la Atena (1-3). "Înfrângerea a fost grea, dar din fericire mai există meciul retur şi sper să revenim, să putem înscrie cel puţn două goluri şi să reuşim calificarea. Va fi dificil, dar cu atât mai mare va fi bucuria. La un astfel de meci trebuie să te autodepăşeşti din toate punctele de vedere. Nu există oboseală. Am discutat cu băieţii, am pregătit bine meciul de mâine seară, importantă va fi prestaţia băieţilor, actorii principali, în faţa a peste 50.000 de oameni. Ne vom juca şansa noastră şi sper să reuşim. Băieţii şi-au revenit psihic, erau dărâmaţi după joc. Trebuie să marcăm goluri. Şi în Grecia am jucat ofensiv, am vrut să marcăm goluri. Într-un joc de asemenea importanţă, trebuie să marchezi şi să nu primeşti goluri. Trebuie să jucăm pe viaţă şi pe moarte, dar trebuie să jucăm fotbal", a declarat Piţurcă.

Piți a mai precizat că fundaşul Vlad Chiricheş s-a antrenat normal în fiecare zi şi probabil se va regăsi în primul 11 mâine seară.


Piţurcă a comentat şi prestaţia arbitrului portughez Pedro Proenca la meciul tur: "Nu pot să trec neobservată prestaţia celor care au condus meciul în Grecia. La acest nivel, dacă faci un cadou unei echipe, aşa cum a fost la primul gol, e foarte greu să revii. Faptul e consumat, fraierii vorbesc ca să se afle în treabă, aşa fac şi eu".

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter