Sport

Serena Williams este pentru a 3-a oară în carieră locul 1 în clasamentul WTA

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, campioana olimpică en titre, va ocupa primul loc în clasamentul WTA la finalul acestui an, fiind pentru a treia oară în cariera sa când reușește această performanță, pe care a mai realizat-o în 2002 și 2009.

În luna februarie, Serena Williams (32 ani) a devenit cea mai vârstnică jucătoare care a urcat pe prima poziție în ierarhia tenisului profesionist feminin, când a reușit să revină în fotoliul de lider al acestui clasament. Ea a câștigat peste 9 milioane de dolari din turneele la care a participat pe parcursul lui 2013, depășind precedentul record deținut de Victoria Azarenka din Belarus, care a obținut premii în valoare de 7,9 milioane dolari în cursul anului 2012.

Numai la Openul Statelor Unite de la Flushing Meadows, unde a reușit să-și treacă în palmares al 17-lea titlu de Mare Șlem din carieră, Serena Wiliams a încasat un cec de 3,6 milioane dolari, acesta fiind cel mai mare premiu din istoria tenisului feminin, precizează WTA, citată de Agerpres. În 2013, Serena a câștigat în total 9 turnee WTA, înregistrând 67 de victorii și numai 4 înfrângeri în meciurile disputate de la debutul anului.


Campioana americană este a șaptea jucătoare clasată de cel puțin trei ori pe primul loc la sfârșit de an în clasamentul WTA, de la lansarea acestei ierarhii, în 1975, după Steffi Graf (8 ori), Martina Navratilova (7), Chris Evert (5), Lindsay Davenport (4), Justine Henin (3) și Martina Hingis (3).

Serena Williams va primi trofeul atribuit liderului clasamentului WTA luna viitoare, în cadrul unei ceremonii care va avea loc cu ocazia Turneului Campioanelor de la Istanbul (22-27 octombrie).


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter