Sport

Luxemburghezii îl sperie pe Lucescu

<p><img src="documente/stories/03_martie/28_ziua/razvan-lucescu-nationala.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />După eşecul usturător în faţa Bosniei, România întâlneşte astăzi naţionala Luxemburgului, în preliminariile Campionatului European 2012.</p> <p />

„Tricolorii“ au nevoie de o victorie pentru a mai păstra micile şanse de calificare la Euro 2012.

Răzvan Lucescu, unul dintre „artizanii“ dezastrului din Bosnia, a ajuns să se teamă până şi de echipa Luxemburgului, clasată pe locul 117 în clasamentul FIFA!


„Întâlnim o echipă mică, dar care a făcut din faza defensivă o artă. Sunt foarte agresivi, sunt şmecheri, vor juca de multe ori la intimidare şi trebuie să fim atenţi“, a spus Lucescu despre una dintre puţinele echipe naţionale din Europa formată din jucători amatori sau semiprofesionşti.

Modificări în lot


 

Selecţionerul a anunţat că faţă de meciul din Bosnia vor apărea anumite modificări. „Vor fi schimbări în lot, pentru că e un meci diferit. Venind după trei jocuri disputate toate în deplasare, am încheiat o serie importantă. Mâine urmează un meci acasă, obţinând victoria se fac cinci puncte şi am fi la trei puncte de locul doi. Acum o să jucăm noi acasă, iar eventuale victorii în meciurile directe cu Bosnia şi Belarus ne duc cu şanse foarte mari la obţinerea locului doi. Important e ca mâine să câştigăm“, a declarat Lucescu ieri, evident pe un ton foarte optimist, având în vedere jocul şi rezultatele înregistrate în ultimul timp de echipa pe care o conduce.


Lucescu vrea publicul alături

Răzvan Lucescu a mai spus ieri, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Luxemburg, că speră ca naţionala să aibă publicul alături la partida din această seară.


„Am văzut exemplul pe care l-a dat publicul din Bosnia, încurajându-şi echipa la 0-1 de o manieră agresivă, ceea ce i-a ajutat foarte mult să revină. Aştept la fel la Piatra Neamţ. Numai aşa putem ieşi la lumină, întrucât suntem într-o situaţie foarte grea“, a spus Lucescu.

România – Luxemburg se va juca astăzi, de la ora 20.45, pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ şi va fi transmis în direct de Pro TV. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Turcia, formată din Huseyin Gocek (central) - Serkan Ok, Aleks Tascioglu (asistenţi) şi Halis Ozkahya (rezervă).


România a câştigat toate cele patru întâlniri de până acum cu Luxemburg. Cea mai clară victorie a fost obţinută de „tricolori“ cu scorul de 7-0, în 16 octombrie 2002, iar scorul cel mai strâns a fost înregistrat în 17 octombrie 2007, când naţionala noastră s-a impus cu 2-0.

 

Clasamentul grupei D:

M             P

1. Franţa          5          12

2. Belarus         5          8

3. Albania         5          8

4. Bosnia          4          7

5. ROMÂNIA      4          2

6. Luxemburg   5          1

Ultimele Stiri
abonare newsletter