Sport

Derby în deplasare pentru handbaliste

„U“ Jolidon Cluj va avea un meci foarte greu, în deplasare la rivala HC Zalău, formație antrenată de selecționerul Gheorghe Tadici.

Clujencele au început modest sezonul 2013-14, cu o înfrângere acasă în fața formației HCM Roman, 25-26. Elevele lui Horațiu Pașca au pierdut apoi și Super Cupa României, în fața favoritei noului sezon, HCM Baia Mare. Maramureșencele s-au impus în meciul jucat la București cu 33-28.

Handbalistele „alb-negre“ vor să se revanșeze în fața suporterilor cu o victorie la Zalău, în fața unei echipe foarte puternice, HC, antrenată de câțiva ani de selecționerul Gheorghe Tadici.


Horațiu Pașca, tehnicianul clujencelor, a declarat că jocul echipei sale este în creștere, în ciuda înfrângerilor din primele meciuri.

„Venim după Super Cupă, pe care am pierdut-o, dar vestea bună e că jocul nostru s-a îmbunătățit. Am suferit două înfrângeri, am avut o evoluție slabă cu Roman dar am fost în creștere în meciul cu Baia Mare. Suntem în reconstrucție, ne străduim să omogenizăm echipa. Zalău este o echipă bună, echilibrată și cred că meciul va fi echilibrat și se va impune cine greșește mai puțin. Sper să facem un meci bun și să obținem un rezultat pozitiv“, a spus antrenorul de la „U“ Jolidon.


Florina Chitoan, una dintre veteranele formației clujene, a declarat că se bucură de faptul că echipa va avea la Zalău sprijinul suporterilor.

„Suporterii ne vor ajuta, întotdeauna au fost alături de noi, mă bucur că vor veni și acum la Zalău. Vom avea un meci greu, dar ne bazăm pe încredere și dăruire. Ne dorim o victorie, însă acest lucru nu va fi ușor“, a spus Chintoan.


Meciul dintre HC Zalău și „U“ Jolidon Cluj se va disputa vineri, de la ora 18.30 și va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

abonare newsletter