Sport

Turneu de baschet la Cluj

Joi va începe turneul amical de baschet „U“ BT Mobitelco City Cup, la Sala Sporturilor „Horia Demian“. La competiție vor participa echipe din trei țări.

Au mai rămas doar 9 zile până la primul meci oficial al baschetbaliștilor de la „U“ BT Mobitelco, iar clujenii vor juca ultimele partide amicale înaintea startului noului sezon.
Elevii lui Dorin Pintea vor juca primul meci oficial al sezonului 2013-14 în deplasare la SCM Craiova, în 21 septembrie. Până atunci însă, baschetbaliștii clujeni vor participa la un turneu amical, organizat la Cluj. Alături de „U“ BT Mobitelco, vor mai participa la competiție formațiile Timba Timișoara, Tamos Pancevo (Serbia) și Jaszberenyi Kosarlabda JKSE (Ungaria).

Antrenorul Dorin Pintea a declarat că este mulțumit de modul în care elevii săi au evoluat în amicalele jucate până acum. „Am încercat, pe parcursul celor șapte meciuri pe care le-am jucat până acum în pregătiri, mai multe formule de echipă și să folosesc toți jucătorii. Sunt mulțumit de modul cum au reacționat, fiecare și-a făcut datoria atunci când a fost în teren.La Turneul de la Cluj nu voi putea folosi toți jucătorii“, a spus Pintea. Antrenorul clujenilor a mai precizat că Darius Hargrove va reveni astăzi la Cluj și că îl va folosi în meciul de vineri cu Tamis Pancevo, iar Alex Pop este sub tratament cu antibiotice și are nevoie de cinci zile de pauză.
Tehnicianul clujenilor a subliniat faptul că pentru el orice partidă este importantă, fie amicală, fie oficială. „Acest turne este o ultimă repetiție înainte de Cupa României. Pentru mine orice meci este important, dorim să le câștigăm toate, dar le luăm treptat. Încercăm la acest turneu să remediam greșelile din Serbia. Mi-aș dori foarte mult să câștigăm turneul și de acum să câștigăm toate meciurile. Situația din campionat este așa cum este. Vor fi doar 14 echipe, important este că acestea sunt puternice și nu va exista nici un meci ușor“, a spus Pintea.


Cuic: „Îmi e dor de fani“

Branko Cuic, baschetbalistul sârb ce a revenit la „U“ BT Mobitelco în această vară, a declarat înaintea turneului de la Cluj că îi este dor de fanii „studenților“. „Urmează turneul de la Cluj, mă simt ca și cum ar fi primul meu meci aici. Îmi e dor de fanii noștri, îmi e dor să le arat tricoul meu iubit cu „U“ Mobitelco, o să fie un moment emoționant. Vrem să construim o atmosferă foarte bună de la început și vrem să invităm suporterii să umple sala. Noi vom da totul pe teren, vrem să jucăm un baschet bun, un baschet fizic și o să punem suflet pe teren“, a spus shooting-guard-ul clujenilor.

Programul competiției

Joi, 12 septembrie:


ora 16.00         Tamis Pancevo -  Jaszberenyi Kosarlabda JKSE
ora 18.00         „U“ BT Mobitelco - BC Timba Timișoara

Vineri, 13 septembrie:


ora 16.00         Jaszberenyi Kosarlabda JKSE - BC Timba Timișoara
ora 18.00         „U“ BT Mobitelco  - Tamis Pancevo

Sâmbătă, 14 septembrie:


ora 11.00         BC Timba Timișoara - Tamis Pancevo
ora 13.00         „U“ BT Mobitelco - Jaszberenyi Kosarlabda JKSE

abonare newsletter