Sport

Rapid nu va mai juca în Liga I. Echipa giuleşteană a fost înlocuită cu Concoria Chiajna

FC Rapid un v-a mai juca în Liga I în acest sezon. Echipei giuleştene i-a luat locul Concoria Chiajna, potrivit lui Mircea Minea, primarul Chiajnei şi preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Concordia. Acesta a declarat, vineri, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca gruparea pe care o conduce să joace în Liga I în locul Rapidului.

"Aşa cum v-am spus, noi am făcut toate demersurile necesare la TAS, iar acum câteva minute am primit un mesaj de la avocatul nostru care este acolo. TAS ne-a dat dreptate, nici nu îmi vine să cred. Mai fericit de atât nu ştiu când am fost. Concordia va juca în Liga I în locul Rapidului", a spus Minea, informează Mediafax.ro.

Oficialul grupării ilfovene a menţionat că formaţia Concordia va disputa partida din etapa a III-a cu Steaua în locul echipei Rapid.


"Noi vom juca acum cu Steaua. Nu ştiu dacă meciul se va mai disputa sâmbătă. În aceste condiţii s-ar putea ca meciul să se reprogrameze, vă daţi seama. Nu ştiu, acum aşteptăm şi noi înştiinţarea oficială de la TAS", a adăugat Mircea Minea.

Formaţia Rapid a învins, la 13 iulie, pe Stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 după prelungiri, echipa Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013/2014 a Ligii I.


Anterior, tehnicianul Ionuţ Chirilă declara că gruparea Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerând că din punct de vedere legal echipa giuleşteană nu poate juca în primul eşalon.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.


Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată.

abonare newsletter