Sport

Becali: Şapte jucători îi voi pune eu titulari

<p>Finanţatorul FC Steaua Gigi Becali, a declarat, luni, că a decis să se implice în alcătuirea echipei şi a numit câţiva jucători care nu pot lipsi din garnitura de start, printre care Bicfalvi, Surdu şi Nicoliţă, precizând totodată că brazilianul Maicon va debuta în meciul cu Victoria Brăneşti.</p>

"Nu o să fac eu echipa, dar eu o să-i zic câţiva care trebuie să joace: Bicfalvi, Tătăruşanu, Gardoş, Surdu, Bănel Nicoliţă... Jucătorii care cară pianul, m-am săturat de pianişti. După aia, cum face tactica, nu mă pricep eu, dar eu vreau numai oameni care cară pianul. Nu voi face eu echipa, eu voi spune: ăştia şapte trebuie să joace. Nu mă implic total. Acum va intra echipa veche a Stelei, cu care am tot avut războaie, prin campionat, prin Liga Europa, nu pe locul şapte", a spus Becali.

Gigi Becali a precizat că atacantul brazilian Maicon de Oliveira va debuta pentru Steaua în următorul meci, cu Victoria Brăneşti. "El îl ştia pe Maicon, l-a văzut. Vreau să-l văd şi eu, să ştiu dacă dau banii, 800 de mii pe el. Va juca acum cu Brăneştiul. Văd că nu merită, îl salut şi îl trimit acasă. Dar să ştiu. Dar eu zic că va juca mai mult ca Dică", a mai spus el.


El i-a avertizat pe jucători că dacă nu vor da dovadă de atitudine pe terenul de joc, vor fi schimbaţi. "Eu am spus la toată echipa. Vor fi schimbări în minutul 20. Ăla care va fi schimbat în minutul 20, greu va mai prinde echipa. Aici mă refer la atitudine", a explicat Becali.

Finanţatorul stelist a menţionat şi dialogul avut cu jucătorii stelişti. "Le-am spus «Cât eu sunt la cârmă, 14 meciuri vreau să le câştigaţi, nu mai sunteţi cu Marius Lăcătuş, cu «băieţii mei..». Am luat măsuri de disciplină. Le-am spus că la ora 23.00 va fi sunat fiecare jucător, pe telefonul fix. Dacă nu, cinci la sută din contract penalizare. La revedere cu cluburile. Toate măsurile luate de Piţurcă le-am implementat eu iar, acum. Mintea mea tot la campionat e. Şi eu sunt puţin tra-la-la. Când am plecat le-am spus «14 meciuri, pe toate le câştigaţi. Luăm şi campionatul». Am trântit uşa şi am plecat", a precizat Becali.


Becali a relatat şi dialogul avut cu Cristian Borcea după meciul Steaua - FC Braşov. "Cum l-am sunat eu după meciul cu Pandurii, aşa m-a sunat şi el aseară. Am făcut mişto de el, că eu eram cu familia deja, făceam focul, era Lăsata Secului şi l-am luat la mişto «Lasa-mă, finule, sunt distrus» Şi el m-a crezut. Am râs pe urmă, i-am zis că e fotbal. El aşa face, începe cu «M-a nenorocit fotbalul, m-a distrus, o să-mi ia viaţa fotbalul». Fotbalul trece... Eu nu pun la suflet toate astea, nu-mi convin, dar nu pun la suflet", a adăugat finanţatorul stelist.

abonare newsletter