Sport

EURO 2024. Tricolorii au ajuns cu trenul la Munchen pentru meciul cu Ucraina.

Duminică, echipa națională a României a părăsit cantonamentul de la Würzburg și s-a relocat la München pentru confruntarea cu Ucraina. Tricolorii au călătorit cu trenul.

Tricolorii au ajuns cu trenul la Munchen pentru primul meci de la EURO 2024|Foto: FRF Tricolorii au ajuns cu trenul la Munchen pentru primul meci de la EURO 2024|Foto: FRF

 

 


România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Tricolorii au ales să călătorească cu trenul la partidele de la München și Köln

După ce UEFA a stabilit pentru prima dată ca sustenabilitatea să fie un criteriu în regulamentul turneului, programul meciurilor a fost conceput pentru ca echipele să-și joace meciurile din faza grupelor doar în două regiuni, pentru a reduce distanțele de călătorie pentru echipe și fani între orașele gazdă. 


CITEȘTE ȘI: 
Dan Petrescu, optimist înaintea debutului României la EURO 2024. „Dacă ne calificăm mai departe, lumea va ieși în stradă!”

„Infrastructura feroviară a fost un criteriu și pentru selecționerul Edward Iordănescu, atunci când s-a ales baza de pregătire. Astfel, pentru a se alinia la conceptul EURO 2024 în privința sustenabilității, dar și pentru confortul lor, tricolorii au ales să călătorească cu trenul la partidele de la München și Köln”, potrivit FRF. 

Duminică dimineață, după micul dejun, la ora 9:10, autocarul tricolorilor a plecat din parcarea hotelului Melchior Park, în aplauzele angajaților care le-au urat succes.


Doar 10 minute mai târziu, echipa națională se afla deja pe peronul gării din Würzburg, așteptând trenul. Deși în ultima perioadă au existat întârzieri, de data aceasta trenul a sosit exact la ora stabilită. Delegația României a avut rezervate două vagoane: echipa și staff-ul tehnic au călătorit în vagonul 12, iar administrația FRF și staff-ul adițional în vagonul 14. Vagoanele au fost alăturate în garnitura trenului, vagonul 13 lipsind din rațiuni de superstiție.

Atmosferă relaxată cu o zi înainte de meci

Jucătorii s-au relaxat, au jucat table și UNO și s-au bucurat de spațiul generos, în timp ce staff-ul tehnic a pus la punct ultimele detalii pentru antrenamentul din această seară. 


Atmosferă relaxată cu o zi înainte de meci|Sursa: FRF

Trenul ICE 783 a rulat fără probleme, atingând viteze și de peste 190 km/h, reușind să ajungă la destinație chiar cu 15 minute mai devreme, în gara centrală din München.

CITEȘTE ȘI: 
România, pregătită pentru debutul la EURO 2024. Câți bani pune UEFA la bătaie pentru Campionatul European de fotbal.

De aici, tricolorii și-au continuat călătoria cu autocarul și în aproximativ 20 de minute au ajuns la hotelul Infinity Conference and Spa, unde a stat și naționala Germaniei pentru meciul de deschidere. După prânz și o perioadă de odihnă, echipa are programat antrenamentul oficial pe München Arena la ora locală 18:30.


România va întâlni Ucraina luni, de la ora 16.00, în grupa E a Campionatului European.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România, pregătită pentru debutul la EURO 2024. Câți bani pune UEFA la bătaie pentru Campionatul European de fotbal.

abonare newsletter