Sport

Jocurile Olimpice vor avea un serial documentar. Când va fi lansat?

Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris, din această vară, vor face pentru prima oară obiectul, în afara obişnuitului film serial, a unui serial documentar din culisele evenimentului.

Jocurile Olimpice vor avea un serial documentar/Foto: depositphotos.com Jocurile Olimpice vor avea un serial documentar/Foto: depositphotos.com

 

 


Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris, din această vară, vor face pentru prima oară obiectul, în afara obişnuitului film serial, a unui serial documentar din culisele evenimentului, ce va fi realizat fraţii Jules şi Gedeon Naudet. 

 


"Timp de cinci luni, până pe 8 septembrie 2024 (data încheierii Jocurilor Paralimpice), Jules şi Gedeon Naudet urmăresc culisele sportivilor, partenerilor şi echipelor de la Paris 2024 pentru a detalia în exclusivitate organizarea şi desfăşurarea Jocurilor", au precizat comitetul de organizare Paris 2024 şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). 

Printre "martorii privilegiaţi" se vor afla Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de organizare, participanţi la ştafeta torţei olimpice, voluntari sau membri ai anturajului sportivilor.

"Sunt Jocurile văzute prin ochii celor care le fac, iar noi relatăm poveştile din interior, mărturii înainte de toate umane", au afirmat realizatorii, autorii unor documentare consacrate atentatelor din 11 septembrie 2001 ("New York: 11 septembrie") şi din 13 noiembrie 2015 ("13 noiembrie: Atacul din Paris").


Cu ocazia anunţului acestui documentar, cineaştii franco-americani au fost prezenţi la Festivalul de la Cannes alături de flacăra olimpică purtată de mai mulţi sportivi paralimpici.

Trei episoade de câte 52 minute vor fi difuzate în prime time pe France 2 cu puţin înainte de debutul Jocurilor, pe 26 iulie. Filmul oficial, de 90 de minute, va fi difuzat de France Televisions pe 1 ianuarie 2025.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vești proaste pentru Simona Halep. Ratează Jocurile Olimpice de la Paris.

România, creditată cu 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris

Ultimele Stiri
abonare newsletter