Sport

Vlad Covaliu, campion mondial de juniori la sabie. Prima medalie câştigată de România la ediţia 2024 a Campionatelor Mondiale de Scrimă.

Sportivul român Vlad Covaliu a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie a juniorilor, joi, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită).

Vlad Covaliu a câştigat titlul mondial al juniorilor la sabie masculin/Foto: Federația Română de Scrimă Facebook.com Vlad Covaliu a câştigat titlul mondial al juniorilor la sabie masculin/Foto: Federația Română de Scrimă Facebook.com

 

 


Covaliu jr a trecut în primul tur de bulgarul Radoslav Vodenov, cu 15-4, apoi a câştigat în faţa chinezului Tianhao Wang cu 15-7, în turul al treilea l-a învins pe Evann Jean Abba Girault (Niger) cu 15-11, în optimi a dispus de conaţionalul Radu Niţu cu 15-6, în sferturi s-a impus cu 15-12 în faţa americanului Cody Walter Ji, în semifinale l-a învins pe spaniolul Santiago Madrigal cu 15-6, iar în finală a câştigat la limită în faţa rusului Pavel Graudin, cu 15-14.

Sportivul român Vlad Covaliu a obținut medalia de aur în proba individuală de sabie a juniorilor, joi, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad/Foto: Federația Română de Scrimă Facebook.com

România participă cu 27 de sportivi (15 la feminin şi 12 la masculin) la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită), care au loc în perioada 12-20 aprilie.


La această competiţie au loc doar probe individuale la cadeţi respectiv individuale şi pe echipe la juniori. Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Scrimă pentru Mondiale este o clasare pe locurile 5-6.

România a participat cu o delegaţie de 38 de sportivi la Mondialele de cadeţi şi juniori de la Plovdiv din 2023 şi a cucerit o medalie de bronz pe echipe la sabie juniori (masculin).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

David Popovici a câştigat titlul naţional la 50 m liber în prima zi a Naţionalelor de la Otopeni

abonare newsletter