Sport

Judokanul clujean Alex Bologa, medaliat cu aur la primul Grand Prix de judo 2024. S-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Judoka clujean, Alexandru Bologa, a câștigat medalia de aur la IBSA Grand Prix Antalya (Turcia). Judokanul s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Judoka clujean, Alexandru Bologa, a câștigat medalia de aur la IBSA Grand Prix Antalya (Turcia)/ Foto: frjudo.ro Judoka clujean, Alexandru Bologa, a câștigat medalia de aur la IBSA Grand Prix Antalya (Turcia)/ Foto: frjudo.ro

 

 


Judokanul clujean, Alexandru Bologa, a fost medaliat cu AUR la primul Grand Prix de judo din 2024 din Antalya, Turcia.

 


Potrivit u-cluj.ro, la începutul acestei săptămâni s-a desfășurat în Turcia IBSA Judo Grand Prix Antalya, la startul căruia au participat 225 de sportivi și la care România a fost reprezentată de Alexandru Bologa și Daniel Vargoczki, însoțiți de antrenorul Tamas Gergely.

Alexandu a avut un prim tur liber după care în sferturi l-a învins pe japonezul Yuji Kato cu Waza Ari. Apoi, în semifinală a câștigat prin ippon împotriva lui Yavuz Gökce din Turcia pentru ca în ultimul act să se impună în fața portughezului Jaffa Djibrillo.


S-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Paris

Odată cu această performanță, judoka de la „U”- CSM Cluj-Napoca a obținut și dreptul de participare la Jocurile Paralimpice de la Paris din această vară și se înscrie printre favoriții la medalia de aur a acestora.

Sportivul clujean, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio şi Tokyo, a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de judo pentru nevăzători în anul 2022 și aur la Campionatul Mondial pentru nevăzători din Birmingham din 2023.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Judokanul clujean Alex Bologa, medaliat cu AUR la Jocurile Mondiale pentru nevăzători

CFR Cluj și Alexandru Bologa, premiați la Gala „Sportivul Anului 2022”

abonare newsletter