Sport

Vești bune pentru Simona Halep. Nu va avea limită de wildcarduri la revenirea în tenis.

Simona Halep primește încă o veste foarte bună, după ce i s-a permis să revină pe teren. Nu va avea limită de wildcarduri la revenirea în tenis.

Simona Halep nu va avea limită de wildcarduri la revenirea în tenis. FOTO: Facebook/ Simona Halep Simona Halep nu va avea limită de wildcarduri la revenirea în tenis. FOTO: Facebook/ Simona Halep

 

 


​După ce a primit o reducere semnificativă a pedepsei în cazul de dopaj în care a fost implicată (de la 4 ani la 9 luni), Simona Halep primește încă o veste foarte bună: nu va avea limită de wildcarduri la revenirea în tenis, scrie Hotnews.

 


Simona Halep nu va avea limită de wildcarduri la revenirea în tenis. FOTO: Captură WTA Romania - Instagram

Astfel, Simona Halep poate solicita un număr nelimitat de wildcarduri. Regulamentul WTA prevede că o fostă lideră mondială și câștigătoare de Grand Slam poate solicita un număr nelimitat de wildcarduri. Un wildcard este o invitație pe care un jucător o poate primi din partea organizatorilor unui turneu pentru a putea participa la respectiva competiție (la care în mod normal nu ar fi avut acces).

„Orice fost număr unu mondial, fostă câștigătoare a Turneului Campioanelor sau a unui turneu de Grand Slam va putea accepta un număr nelimitat de invitații pe tablourile principale ale competițiilor” - se arată în regulamentul WTA.


Dacă nu ar fi beneficiat de această excepție, Halep ar fi putut solicita conform regulamentului un număr de șase wildcarduri într-un sezon competițional.

Primul wildcard pe care Simona l-a primit deja este pentru turneul de categorie WTA 1000 de la Miami, la care fosta lideră mondială a anunțat că va reveni în tenis.


Miami Open este un turneu din categoria WTA 1000 și se desfășoară în perioada 19-31 martie.

Reamintim că în acest moment Halep nu are clasament WTA după absența de un an și șapte luni din circuitul mondial.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep a revenit în ţară și este pregătită să participe la Jocurile Olimpice. „O să fac totul pentru a participa!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter