Sport

Universitatea Cluj l-a achiziţionat pe portarul naţionalei Lituaniei, Edvinas Gertmonas

Echipa de fotbal Universitatea Cluj a anunţat transferul lui Edvinas Gertmonas (27 de ani), portarul titular al naţionalei Lituaniei, care are în palmares trei titluri de campion naţional cu Zalgiris Vilnius.

Echipa de fotbal Universitatea Cluj a anunţat transferul lui Edvinas Gertmonas (27 de ani), portarul titular al naţionalei Lituaniei, care are în palmares trei titluri de campion naţional cu Zalgiris Vilnius/ Foto: FC Universitatea Cluj-Napoca - Facebook Echipa de fotbal Universitatea Cluj a anunţat transferul lui Edvinas Gertmonas (27 de ani), portarul titular al naţionalei Lituaniei, care are în palmares trei titluri de campion naţional cu Zalgiris Vilnius/ Foto: FC Universitatea Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Echipa de fotbal Universitatea Cluj a anunţat, marţi, transferul lui Edvinas Gertmonas (27 de ani), portarul titular al naţionalei Lituaniei, care are în palmares trei titluri de campion naţional cu Zalgiris Vilnius.

 


„FC Universitatea Cluj a ajuns la o înţelegere cu goalkeeper-ul Edvinas Gertmonas (27 de ani). Portarul cu o înălţime de 1,92 m este titularul naţionalei Lituaniei şi are în palmares trei titluri de campion în ţara sa alături de Zalgiris Vilnius, cu care a mai cucerit o Cupă şi două Super Cupe”, a anunţat „U” Cluj pe site-ul oficial.

Edvinas Gertmonas a început cariera de jucător profesionist la Taurus, iar în 2015 a fost transferat de către formaţia franceză Stade Rennais de la Atlantas. Nu a strâns prezenţe pentru prima echipă a celor de la Stade Rennais, însă a evoluat pentru formaţia secundă a echipei din Franţa în 48 de partide.


În 2019, goalkeeper-ul lituanian a revenit în ţara natală la FK Zalgiris Vilnius, la care a avut cea mai bună perioadă a carierei. A cucerit trei titluri de campion în 2020, 2021 şi 2022. Pe lângă cele trei campionate, goalkeeper-ul a triumfat în 2022 în Cupa Lituaniei, iar în 2020 şi 2023 a câştigat Super Cupa Lituaniei.

În sezonul 2022/2023, noul portar al Universităţii Cluj a bifat primele apariţii în grupele unei competiţii europene. Echipa sa a evoluat în grupele Europa Conference League, Edvinas Gertmonas fiind titular în toate cele şase partide. În total, Edvinas a bifat 116 meciuri în tricoul celor de la FK Zalgiris Vilnius, dintre care 53 au fost fără gol primit. În ceea ce priveşte naţionala Lituaniei, Edvinas Gertmonas a debutat în 2015 la vârsta de 19 ani, iar în ultima campanie de calificări pentru Campionatul European din Germania, acesta a bifat cinci prezenţe.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Superliga. Programul ultimei etape a sezonului regulat. „U” Cluj și CFR Cluj vor juca în 8 martie, de la aceeași oră.

„U” Cluj-FC Botoșani, 1-0 în etapa a 29-a din Superligă. Victorie importantă în lupta pentru play-off.

abonare newsletter