Sport

Andreea Ana a obținut medalia de aur la Campionatele Europene de lupte de la Bucureşti

Sportiva română Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de aur la cat. 55 kg, joi seara, la Campionatele Europene de lupte pentru seniori de la Bucureşti, după ce a învins-o în finală pe Mariana Drăguţan (Republica Moldova).

Ana Andreea Beatrice, o nouă performanță de excepție - medalia de aur la Campionatele Europene de lupte/Foto: FRL Ana Andreea Beatrice, o nouă performanță de excepție - medalia de aur la Campionatele Europene de lupte/Foto: FRL

 

 


Ana, fostă campioană europeană U23 şi mondială U23, şi-a trecut în palmares al treilea său titlu european la senioare, după o victorie categorică în finală (11-0).

 


Drăguţan, fostă campioană europeană U23, medaliată cu bronz la Europenele de seniori din 2022 şi tot cu bronz la Mondialele de seniori de anul trecut, era principala favorită a categoriei.

Miercuri, Andreea Ana a trecut în preliminarii de bulgăroaica Sezen Behcetova Belberova, în sferturi s-a impus în faţa ucrainencei Maria Vinik, iar în semifinale a câştigat în faţa luptătoarei germane Anastasia Blayvas.


La cat. 50 kg, Ana Maria Pîrvu s-a clasat pe locul 5, după ce a pierdut duelul pentru bronz cu bulgăroaica Miglena G. Selişka. Miercuri, Pîrvu a învins-o în preliminarii pe Ainztane Gorria Goni (Spania), dar a pierdut sfertul de finală cu turcoaica Evin Demirhan.

O altă reprezentantă a României, Kateryna Zelenykh, s-a calificat în finala cat. 65 kg şi se va bate pentru aur, vineri, cu ucraineanca Irina Koliadenko. Românca de origine ucraineană a învins-o pe bulgăroaica Taibe Iusein în preliminarii, în sferturi a trecut de Kadriye Aksoy (Turcia), iar în semifinale a câştigat în faţa Irinei Rîngaci (R. Moldova).


România a mai obţinut până acum două medalii de bronz, prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), ambii la greco-romane.

România participă cu 30 de sportivi la Europenele de la Bucureşti, câte 10 la fiecare stil.


Anul trecut, sportivii români au reuşit pentru prima oară după 43 de ani să cucerească două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Europene. La CE de seniori de la Zagreb, România a cucerit cinci medalii, dintre care două de aur, obţinute de Andreea Beatrice Ana, la cat. 55 kg, şi Alexandra Nicoleta Anghel, la cat. 72 kg, şi trei de bronz, câştigate de Cătălina Axente la cat. 76 kg, de Kriszta Tunde Incze, la cat. 65 kg, şi de Denis Florin Mihai, la cat. 55 kg (greco-romane).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca găzduiește Campionatul Internațional de lupte libere pentru juniori

abonare newsletter