Sport

„U” Cluj a împrumutat un mijlocaș de la Universitatea Craiova: „Bun venit, Ante Roguljic!”

FC Universitatea Cluj l-a transferat sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova pe Ante Roguljic.

FC Universitatea Cluj l-a transferat sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova pe Ante Roguljic. FOTO: FC Universitatea Cluj/ Facebook FC Universitatea Cluj l-a transferat sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova pe Ante Roguljic. FOTO: FC Universitatea Cluj/ Facebook

 

 


Mijlocașul croat în vârstă de 27 de ani a semnat o înțelegere valabilă până la finalul acestui sezon, „U” Cluj având opțiunea unui transfer definitiv din vară.

 


Considerat unul dintre cei mai talentați jucători din Balcani în perioada junioratului, Ante Roguljic a fost aproape de a ajunge la Ajax la vârsta de 16 ani. În 2013 a semnat cu Red Bull Sazlburg. Această mutare a consemnat cel mai scump transfer al unui junior croat la acea vreme.

După ce a evoluat sub formă de împrumut la satelitul FC Liefering, Roguljic a debutat pentru Red Bull Salzburg într-un meci din Cupa Austriei cu FC Wacker în sezonul 2014/2015, reușind să marcheze chiar la debut. A urmat prima prezență în campionatul Austriei pe 1 noiembrie 2014 într-o victorie cu Admira Wacker. La finalul acelui sezon, echipa din Salzburg reușea să câștige atât campionatul, cât și Cupa Austriei.


Revenirea în țara natală și noi experiențe în Austria

În sezonul 2015/2016, Roguljic a îmbrăcat tricoul celor de la Hajduk Split, unde a marcat două goluri și a reușit două assist-uri în 28 de partide.

A revenit în Austria unde a jucat pentru Admira Wacker și FC Wacker înainte de transferul în Cipru la Pafos.


Peste 60 de meciuri în Slovacia la Trencin

În sezonul 2018/2019, mijlocașul croat a ajuns la AS Trencin. Pentru formația din Slovacia a strâns 63 de prezențe, marcând 18 goluri. A fost căpitanul echipei în ultimul sezon petrecut la Trencin.

În septembrie 2021, Roguljic a ajuns în Superliga la Universitatea Craiova. În cele 69 de partide jucate pentru olteni, acesta a reușit să înscrie 10 goluri și să ofere patru pase decisive.


Noul jucător al „U” Cluj a evoluat pentru naționalele de juniori ale Croației, începând cu naționala U15 până la naționala U21.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj a transferat un jucător în Liga a II-a. Ovidiu Perianu a fost împrumutat de la FCSB.

Ultimele Stiri
abonare newsletter