Sport

Zi de meci pentru „U” Cluj! „Studenții” vor întâlni campioana Albaniei.

Universitatea Cluj continuă seria amicalelor din Antalya. „Studenții” vor juca, marți, 9 ianuarie, contra campioanei Albaniei.

Universitatea Cluj continuă seria amicalelor din Antalya/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Universitatea Cluj continuă seria amicalelor din Antalya/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


„Studenții” au trecut de jumătatea cantonamentului din Antalya, iar marți, 9 ianuarie, de la ora 16:00 (ora României), vor disputa al doilea meci de pregătire. Adversarul echipei va fi FK Partizani, campioana Albaniei și ocupanta locului 2 în acest sezon. Partida va avea loc la baza „Miracle Sports Center” din Lara.

 


FK Partizani este una dintre cele mai importante echipe din Albania. Fondată în 1946, formația din capitală era considerată echipa armatei din Albania. La un an de la momentul fondării, Partizani a participat pentru prima dată într-o competiție oficială, reușind să câștige titlul național.

17 titluri de campioană a Albaniei

În palmaresul clubului se regăsesc 17 titluri de campioană a Albaniei, 15 Cupe ale Albaniei și trei Supercupe. De asemenea, în 1970 Partizani a devenit prima formație din Albania care a reușit să câștige o competiție internațională, cucerind Cupa Balcanilor.


Titlul câștigat de Partizani la finalul sezonului trecut le-a oferit un loc în preliminariile UEFA Champions League din acest sezon. Parcursul lor s-a oprit în primul tur, fiind învinși de Bate Borisov (1-3 la general). În UEFA Europa Conference League, echipa din Tirana a trecut de Atlètic Club d'Escaldes din Andorra (5-1 la general) și Valmiera din Letonia (3-1 la general), însă a cedat în play-off în fața celor de la Astana (1-2 la general).

Conform site-ului de specialitate transfermarkt, lotul celor de la Partizani este cotat la 6.33 milioane de euro. Cel mai valoros jucător este Arinaldo Rrapaj (22 de ani), mijlocașul ofensiv fiind cotat la 650.000 de euro. Archange Bintsouka (21 de ani) este cel mai bun marcator în campionat, având 7 reușite.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Curățenia” de iarnă continuă la „U” Cluj. „Șepcile roșii” au anunțat o nouă despărțire.

„U” Cluj a anunțat programul amicalelor din Antalya. Clujenii se vor duela cu echipe din Turcia, Albania și Azerbaijan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter