Sport

U-BT se pregătește de meciul contra campioanei din Germania, Ratiopharm Ulm

U-Banca Transilvania se pregătește să primească vizita revelației din sezonul trecut al Bundesligii. Ratiopharm Ulm, nimeni alta decât surprinzătoarea câștigătoare a campionatului din Germania.

Echipa de baschet Ratiopharm Ulm/ Foto: ratiopharm ulm - Facebook Echipa de baschet Ratiopharm Ulm/ Foto: ratiopharm ulm - Facebook

 

 


U-BT Cluj-Napoca se pregătește să primească vizita revelației din sezonul trecut al Bundesligii. Ratiopharm Ulm, nimeni alta decât surprinzătoarea câștigătoare a campionatului din Germania, revine pentru a doua stagiune consecutivă la Cluj-Napoca. 

 


Meciul este programat miercuri, 8 noiembrie, cu începere de la ora 19:00. 

Ratiopharm Ulm, în continuă ascensiune 

Ratiopharm Ulm este o echipă relativ nouă din Germania, dar care se află în continuă ascensiune. Clubul a fost fondat în anul 2001 și a izbutit promovarea în Bundesliga în 2006. 5 ani mai târziu, Ratiopharm a mers până în finala Bundesligii, pierdută în fața celor de la Brose Baskets cu 3-0 la general. Un alt sezon notabil a fost 2016-2017, când Ulm a obținut 27 de victorii la rând în Bundesliga, cedând apoi în semifinale cu EWE Baskets Oldenburg. 


De departe, marea performanță este titlul adjudecat în stagiunea precedentă, Ratiopharm trecând în finală de Telekom Baskets Bonn. Anterior, trupa din Ulm le-a răpus pe Alba Berlin și Bayern Munchen, ambele angrenate în Euroligă. De altfel, seria cu bavarezii s-a încheiat cu un neverosimil 3-0 la general. La această performanță a contribuit din plin brazilianul Yago Dos Santos, plecat între timp la Steaua Roșie. Dos Santos a fost desemnat MVP-ul Bundesligii.

Pe banca tehnică a rămas Anton Gavel, fostul baschetbalist legendar al celor de la Bayern Munchen. Un aspect interesant este legat de faptul că Ratiopharm Ulm a fost pregătită, de la înființare și până în prezent, de numai 5 antrenori. Gavel are la dispoziție, pe lângă sportivii autohtoni, jucători din Spania, Austria, Brazilia, Statele Unite sau Panama. 


Astfel, îl remarcăm din nou în lot pe Juan Núñez, un internațional spaniol de numai 19 ani, aflat în vizorul francizelor din NBA. Anul trecut, în toamnă, fundașul s-a evidențiat din plin în meciul cu U-Banca Transilvania. Totodată, Dakota Mathias s-a transferat de la Tenerife, după ce a evoluat anterior în NBA la Memphis Grizzlies și Philadelphia 76ers. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, o nouă victorie în campionat, împotriva CSM Galați

U-BT s-a impus dramatic în fața celor de la Aris Salonic, în EuroCup

Ultimele Stiri
abonare newsletter