Sport

U-BT se pregătește de al doilea meci din EuroCup. Vor întâlni cea mai titrată echipă din Polonia

U-Banca Transilvania se duelează miercuri, 11 octombrie, cu WKS Śląsk Wrocław, în cel de-al doilea meci din BKT EuroCup. Partida va începe la ora 21:00 pe terenul polonezilor.

Echipa WKS Śląsk Wrocław/ Foto: u-bt.ro Echipa WKS Śląsk Wrocław/ Foto: u-bt.ro

 

 


U-Banca Transilvania se duelează miercuri, 11 octombrie, cu WKS Śląsk Wrocław, în cel de-al doilea meci din BKT EuroCup

 


Cu 18 titluri, 14 Cupe, 2 SuperCupe și un total de 40 de medalii, WKS Śląsk Wrocław este cea mai titrată echipă din Polonia, fiind fondată în 1948. Baschetbaliștii își dispută partidele de pe teren propriu la Hala Orbita, o arenă cu o capacitate de 5.800 de locuri. De menționat faptul că jocurile din EuroCup se desfășoară la Sala Centenarului, construită în 1913. În acea clădire istorică au loc spectacole de teatru, concerte și expoziții, regăsindu-se în Patrimoniul UNESCO încă din 2006.

Clubul a cucerit 5 titluri la rând

Clubul a înregistrat cea mai bună perioadă din istorie între 1998-2002, când a cucerit 5 titluri la rând. Michał Lizak ocupă funcția de președinte, în timp ce antrenor principal este sârbul Oliver Vidin. Acesta a mai antrenat-o pe Śląsk între 2019-2021, după ce anterior a condus formații din Slovacia sau Finlanda.


CITEȘTE ȘI:
U-BT Cluj-Napoca s-a impus în meciul din deplasare cu CSO Voluntari

În lot se regăsesc, pe lângă baschetbaliștii polonezi, doi americani, un bielorus, și un lituanian. Cu alte cuvinte, polonezii au transferat 7 jucători și s-au despărțit de principalii protagoniști din sezonul precedent. Printre noile achiziții se evidențiază Jawun Evans, fundaș cu 50 de apariții în NBA, la Phoenix Suns, Los Angeles Clippers și Oklahoma City Thunder.

De asemenea, Gravett Hassani a jucat la Orlando Magic și a sosit în Polonia din Bundesliga. Căpitan este pivotul Artsiom Parakhouski, care a îmbrăcat în trecut maioul celor de la Maccabi Tel Aviv sau Partizan Belgrad. La rândul său, Dušan Miletić a venit din Spania, de la Girona, pe când Jakob Niziol și Daniel Golebiowski se află în permanență în vederile selecționerului Poloniei.


Vicecampioană în stagiunea anterioară, WKS Śląsk Wrocław a debutat în noua ediție de campionat cu două victorii și o înfrângere. În EuroCup, Śląsk Wrocław a cedat întâlnirea cu JL Bourg, scor 90-74.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj, prima victorie în finala cu CSM Oradea

Victorie în primul meci. U-BT Cluj-Napoca s-a impus în fața finalistei EuroCup din 2023

U-BT Cluj joacă în primul meci din EuroCup. Silvășan: „Avem așteptări mari”

Ultimele Stiri
abonare newsletter