Sport

Jucătoarele care "au rupt gura târgului" la Cluj joacă finala la US Open

Clujenii pot fi mândri că în prima parte a anului au văzut, la Sala Polivalentă, două jucătoare care scriu istorie în tenisul feminin internațional în acest moment. Plíšková a învins-o joi noapte pe Serena Williams, în semifinalele de la US Open și a întrerupt supremația americancei ca lider mondial, în timp ce Angelique Kerber devine în premieră numărul 1 mondial.

Karolina Plíšková și Angelique Kerber au impresionat în acest an, în februarie, respectiv aprolie, în meciurile de Fed Cup ale României la Cluj, cu Cehia și Germania. Cele două s-au calificat joi în finala din acest an de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Plíšková a reușit o performanță uriașă joi noapte, învingând-o în semifinalele de la US Open pe nimeni alta decât Serena Williams, în două seturi, 6-2, 7-6, americanca pierzând fotoliul de lider mondial, după 186 de săptămâni consecutive.

“Joacă cel mai bine”

În luna februarie 2016 Karolina Plíšková a impresionat la Cluj, în confruntarea de Fed Cup România - Cehia, fiind artizanul victoriei țării sale, în condițiile în care Petra Kvitova, mai bine cotată atunci, a pierdut ambele meciuri. Plíšková le-a învins și pe Simona Halep și pe Monica Niculescu, iar la o jumătate de oră de la victoria cu Niculescu a intrat în echipa de dublu, tranșând victoria alături de Barbora Strykova în fața dublului românesc Olaru - Mitu, ceea ce a parafat victoria Cehiei cu 3-2 la general. Cu ocazia meciurilor de la Cluj și mai ales după victoria cehoaicei cu Halep, prima pentru ea la acel moment, au existat voci care au afirmat că jucătoarea de 24 de ani etalează cel mai bun tenis din circuitul feminin.


În lunile care au urmat sportiva din Cehia a avut însă evoluții oscilante, însă apoi a revenit în creștere de formă, reușind să câștige Aegon Open, în iunie și trofeul de la Cincinatti, în august, unde a învins-o în finală chiar pe Kerber. Interesant este că dacă la turneul respectiv Plíšková a împiedicat-o pe nemțoaică să devină număr 1 mondial, prin victoria cu Williams de la US Open, unde cehoaica a pornit drept cap de serie numărul 10, i-a facilitat accederea lui Kerber în fotoliul de lider WTA.

Kerber, număr 1 mondial

Angelique Kerber este performera anului în ceea ce privește turneele de Grand Slem. Câștigătoare la Australian Open, ea a ajuns în alte 2 finale, la Wimblendon – unde a pierdut cu Serena Williams și la US Open. În schimb la Roland Garros a fost eliminată din primul tur. Angelique Kerber s-a calificat în finală la US Open în dauna lui Caroline Wozniacki, din Danemarca, pe care a învins-o cu 6-4, 6-3. Coroborat cu înfrângerea Serenei Williams, Kerber devine în premieră numărul 1 mondial, după 186 de săptămâni consecutive în care Williams a deținut supremația.â


Victorii blitz la Cluj

În aprilie 2016, în disputa de Fed Cup România – Germania de la Cluj, Kerber a etalat un tenis extraordinar, învingându-le pe Begu și Halep în meciuri foarte scurte, în jur de 30 de minute jocul. Nivelul nemțoaicei a părut pur și simplu mult prea ridicat și Germania a reușit victoria cu 4-1 la general. Chiar dacă a fost învinsă și ulterior de Kerber, Halep și-a luat revanșa în semifinale la Montreal, având să câștige trofeul în orașul unde Nadia Comăneci obținea acum 40 de ani prima notă de 10 din istoria gimnasticii feminine. Halep a învins-o și pe Plíšková în turneul canadian, în faza optimilor.

Ovidiu CORNEA

Ultimele Stiri
abonare newsletter