Sport

Așa vrem să ne calificăm? România, ţinută în şah de Israel, în preliminariile EURO 2024!

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu reprezentativa Israelului, 1-1 (1-0), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile EURO 2024.

România a condus-o cu 1-0 pe Israel, însă a fost egalată și a obținut un singur punct din meciul de pe Arena Națională. Foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României România a condus-o cu 1-0 pe Israel, însă a fost egalată și a obținut un singur punct din meciul de pe Arena Națională. Foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României

 

 


În fața a aproape 50.000 de spectatori, România a remizat cu Israel, scor 1-1, în preliminariile Euro 2024. România a condus-o cu 1-0 pe Israel, însă a fost egalată și a obținut un singur punct din meciul de pe Arena Națională.

 


Tricolorii au deschis scorul prin Denis Alibec (27), dar oaspeţii au egalat după pauză prin Oscar Gloukh (53).

România a făcut din nou un joc modest şi a fost dominată clar de Israel, care a avut ocazii mai multe şi mai clare, putându-se simţi nedreptăţită de rezultat. Oaspeţii au pasat mai bine, au arătat un plus de viteză şi de valoare.


Prima ocazie notabilă a fost un jut de la 22 de metri al lui Jehezkel (17), prins de Moldovan.

Tricolorii au fost periculoşi în min. 21, când Burcă a trimis cu capul pe lângă, după o lovitură liberă executată de Răzvan Marin.


România a deschis scorul oarecum împotriva cursului jocului: Stanciu a şutat din marginea careului, portarul Glazer a respins, iar Alibec a reluat în plasă (27). Stanciu şi-a mai încercat norocul o dată (30), de la 18 metri, dar mingea s-a dus puţin alături.

România a avut puţine ocazii bune de gol în partea secundă, una dintre ele fiind lovitura liberă executată de Alibec de la 30 de metro (63), respinsă de portarul Glazer.


Tricolorii au ratat o şansă mare prin Puşcaş (78), care a tras mult peste poartă din careu, iar la ultima fază Răzvan Marin a şutat puţin alături de la 22 de metri (90+4).

Ca urmare a rezultatului de la București, România rămâne pe locul doi în Grupa I, cu nouă puncte. Lider este Elveția, care a ajuns la 11 puncte după ce a remizat cu Kosovo, 2-2.

România, locul doi în Grupa I

România este pe locul doi, de calificare, dar diferența față de ocupanta poziției a treia, chiar adversarul de sâmbătă, Israel, este de un singur punct.

Clasamentul grupei este completat de Belarus, 4 puncte, Kosovo, 3 puncte, și Andorra, două puncte.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se vede calificarea? Ultimul antrenament oficial înaintea duelului cu Israel pentru EURO 2024

Mai mulți jucători de la CFR Cluj, convocați la echipa națională, în preliminariile EURO 2024

Meciul Elveția-România din preliminariile EURO 2023 va fi arbitrat de italianul Daniele Orsato

abonare newsletter