Sport

Mai mulți jucători de la CFR Cluj, convocați la echipa națională, în preliminariile EURO 2024

Trei jucători de la CFR Cluj au fost convocați de selecționerul Edi Iordănescu, pentru meciurile cu Israel și Kosovo.

Lotul României pentru partidele cu Israel și Kosovo/Foto: Echipa națională de fotbal a României Facebook.com Lotul României pentru partidele cu Israel și Kosovo/Foto: Echipa națională de fotbal a României Facebook.com

 

 


Echipa națională a României se pregătește pentru partidele ce vor fi disputate pe Arena Națională cu naționalele din Israel și Kosovo. 

 


După cum a recunoscut Iordănescu, selecția a fost una dificilă. Printre jucătorii convocați de selecționer figurează și trei cfr-iști. 

Este vorba de Daniel Bîrligea, Mario Camora și Cristi Manea. 


CFR Cluj a făcut un anunț în acst sens și a apreciat evoluția de până acum a jucătorilor convocați, context în care jocul acestora de pe teren nu a rămas neobservat nici de Iordănescu. 

„Mario Camora, Cristi Manea și Daniel Bîrligea au fost convocați de Edward Iordănescu la Echipa Națională a României pentru meciurile cu Israel și Kosovo din grupa de calificare pentru Campionatul European 2024.


Evoluțiile excelente ale lui Daniel Bîrligea din acest start de sezon i-au adus, în premieră, convocarea la prima reprezentativă a țării noastre”, au notat reprezentanții CFR Cluj

Trei jucători de la CFR Cluj, covocați la Naționala României/Foto: Fotbal Cluj CFR 1907 Cluj

„Meciurile cu Israel și Kosovo reprezintă o șansă mare de a lua o opțiune serioasă de calificare. (…). Mai sunt jucători pe care îi monitorizăm, au fost alături de noi și forma lor la club este bună, dar am preferat la acest moment, pentru o provocare de acest nivel, să mizăm pe jucători cu mai multă experiență la națională și care au fost mai mereu parte a acestui nucleu. Totodată, sunt fotbaliști care ar putea reveni în circuitul naționalei, dacă evoluțiile lor bune recente vor deveni o constantă”, a declarat, sâmbătă, Edi Iordănescu, în mesajul său cu privire la meciurile de calificare. 


De asemenea, Arlind Ajeti, fundașul CFR Cluj a fost convocat la naționala Albaniei pentru meciurile cu Cehia și Polonia din grupa de calificare pentru Campionatul European 2024

De altfel, alți doi jucători de la CFR Cluj au fost convocați pentru Naționala Under 21. 

„Răzvan Sava și Robert Filip, au făcut pasul la Echipa Națională de Tineret a Românei, fiind convocați de selecționerul Daniel Pancu pentru meciul din deplasare cu Albania, primul din grupa de calificare pentru EURO 2025”, arată reprezentanții CFR Cluj. 

Lotul României pentru partidele cu Israel și Kosovo din preliminariile EURO 2024

PORTARI
Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)

FUNDAȘI
Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă  (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)

MIJLOCAȘI
Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 12/3)

ATACANȚI
George Pușcaș (Genoa | Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

Sâmbătă, 9 septembrie, 21:45, Arena Națională: România – Israel.

Marți, 12 septembrie, 21:45, Arena Națională: România – Kosovo.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trei jucători de la CFR Cluj au fost convocați la echipa națională, în preliminariile EURO 2024

Ultimele Stiri
abonare newsletter