Sport

CFR Cluj pleacă în deplasare pentru al doilea meci din SuperLigă. Antrenorul UTA Arad nu-și simte echipa inferioară

CFR Cluj joacă vineri seara, 21 iulie, pe arena Francisc Neuman de la ora 21:30, contra echipei UTA Arad.

Echipa CFR Cluj în meciul contra Poli Iași din 15 iulie 2023/ Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ - Facebook Echipa CFR Cluj în meciul contra Poli Iași din 15 iulie 2023/ Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ - Facebook

 

 


CFR Cluj, fosta campioană a României joacă vineri seara, 21 iulie,  pe arena Francisc Neuman de la ora 21:30 pentru a avea timp să pregătească prima manșă a turului secund eliminatoriu din Conference League, de la Cluj, de joi, 27 iulie, cu turcii de la Adana Demirspor. Al doilea mandat al lui Andreea Mandorlini a început cu scorul de 2-0 contra echipei Poli Iași.

 


Antrenorul echipei UTA Arad, Mircea Rednic, a spus că nu-și simte echipa inferioară celorlalte combatante, mai ales acum, în startul sezonului, când toate echipele sunt la etapa de reglaj.

Rednic: „Cred că vor veni cu prima echipă”

Tehnicianul este convins că CFR Cluj va aborda meciul de la Arad cu o formulă foarte apropiată de cea cu care va juca și în Conference League. 


„Se joacă vineri, iar în Conference vor juca joi, deci cred că vor veni cu prima echipă, mai puțin poate cei mai în vârstă. În locul lui Camora ar putea să apară Peteleu, pentru că a mai jucat acolo, și poate mai câteva schimbări, dar eu cred că vor juca cu prima echipă”, a declarat Rednic.

Deși a tot afirmat că îi place să joace în sistemul 4-4-2, antrenorul „Bătrânei Doamne” a lăsat de înțeles că și contra celor de la CFR va juca un singur atacant, Godberg Cooper, sprijinit de slovacul Andrej Fabry. 


„Fabry poate juca în linia de mijloc, alături de încă unul, dar nu la meciul cu CFR. Contra lor va juca din nou mai sus. Nu e bine să o spunem după un singur meci, dar cred că Fabry este un transfer reușit”, a continuat Mircea Rednic.

În privința formei în care se află adversara de vineri seara a echipei UTA, Rednic crede că „feroviarii” au probleme pe axul central defensiv. 


„Au plecat niște jucători de acolo, am văzut că sunt în negocieri cu alții, dar acum au probleme în axul central. Mandorlini joacă în sistemul cu trei fundași centrali, dă mai multă libertate jucătorilor din benzi, dar când se pierde mingea apar spații mari. I-am văzut la meciul cu Poli Iași chiar și pe cei trei de la mijloc că în momentul pierderii mingii ei erau la 20 de metri de poarta adversă. Va trebui să profităm”, spune el.

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Andrea Mandorlini, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca formaţia sa să câştige şi meciul cu UTA programat, vineri, la Arad.

„Suntem motivaţi zi de zi, de abia a început campionatul şi vrem să continuăm pe aceeaşi linie, să obţinem victoria cu UTA, aşa cum am făcut şi cu Poli Iaşi. Deplasarea de la Arad va fi una dificilă, împotriva unui adversar bun, dar suntem pregătiţi ca pentru orice partidă, cu atât mai mult cu cât este ultima înaintea debutului în Conference League. Ne gândim la partida cu Adana, însă cea mai importantă este cea de la Arad. Ciprian Deac s-a antrenat azi cu noi, dar nu ştiu încă dacă va fi cu noi pentru meciul cu UTA. Petrila nu este încă recuperat”, a spus tehnicianul italian.

Andrea Mandorlini nu a dorit să comenteze lupta la titlu din noul sezon, însă a subliniat că vor fi mai multe echipe implicate.

„E prea devreme să vorbim despre lupta la titlu. Însă după ce am văzut prima etapă pot spune că FCSB a jucat bine, la fel şi Farul... însă nu e atât de relevant primul joc. Vor fi mai multe echipe care se vor lupta pentru titlu. Va fi un sezon dificil, iar noi trebuie să fim la un nivel foarte bun pentru a fi acolo”, a subliniat antrenorul.

CFR Cluj - Adana Demirspor, în turul 2 preliminar din Conference League

CFR Cluj o va întâlni pe Adana Demirspor în turul doi preliminar din Conference League. Duelurile sunt programate pe 27 iulie, turul, respectiv 3 august, manșa secundă.

Adana Demirspor a terminat pe locul patru ultimul sezon din SuperLiga Turciei. Cel mai important jucător este nigerianul Henry Onyekuru (26 de ani), atacant care este evaluat la 5,5 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mandorlini înaintea partidei dintre CFR Cluj și UTA Arad: „Suntem pregătiţi ca pentru orice partidă”

Doliu la CFR Cluj! Cea mai înfocată fană a „feroviarilor” A MURIT într-un groaznic accident rutier

abonare newsletter